Styreleder Per Grieg Jr. Foto: Øyvind Sjøthun Røen

Ønsker ikke GMO-laks som markedsprodukt

-  Det er et komplisert budskap å bære frem, og vi tror det vil ta mange år før dette befester seg som annet enn et nisjeprodukt, sier Per Grieg styreformann i Grieg Seafood, om genmodofisert oppdrettslaks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det amerikanske mattilsynet FDA (Food and Drug Administration) godkjente i går den svært kontroversielle GMO-laksen som selskapet Aquabounty står bak.

Les også: Nå kommer GMO-laks

Grieg forteller at de ikke har erfaring  med GMO- laks, og har tro på den naturlige utviklingen av laksestammen.

- Dette er ikke noe vi vil ønske velkommen som et markedsprodukt. Det er et komplisert budskap å bære frem, og vi tror det vil ta mange år før dette befester seg som annet enn et nisjeprodukt, sier Per Grieg til kyst.no.

Les også: Marine Harvest vil ikke produsere GMO-laks

- Vi har tro på den naturlige utvikling av laksestammen, gjennom familieavls-programmer, der mange egenskaper kan testes opp mot hverandre på tradisjonelt vis. Det skaper en trygghet for forbruker på en helt annen måte, konkluderer han.

Lise Bergan. Foto: Cermaq.

- GMO ikke ønsket av forbrukerne

Lise Bergan fra Cermaq, forteller at de ikke har noen planer om å produsere genmodifisert laks.

- Vi registrerer at FDA i USA har godkjent salg til forbrukere av én type genmodifisert laks, men kjenner ikke saken i detalj da dette ikke er en relevant problemstilling for oss, sier hun.

- Cermaq er et globalt innovasjons- og teknologidrevet selskap som legger vekt på forbrukeraksept og forbrukerhensyn.  Slik vi ser det er genmodifisert laks ikke et ønske fra forbrukerne i noen marked, understreker hun.