Cermaq-slakteriet på Storskjæret tar i disse dager form. Foto: Tord Dreyer/Cermaq.

Cermaqs nye storslakteri nærmer seg produksjonsstart

På Storskjæret i Steigen jobbes det nå med å ferdigstille det nye storslakteriet til Cermaq. Allerede i mai måned starter de driften. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Cermaq sitt nye lakseslakteri, som nå er under bygging i Steigen, vil bli ha en størrelse på cirka 10 000 kvadratmeter, og vil med ett skift ha en slaktekapasitet på 250 tonn per døgn. 

Astrid Aam, kommunikasjonsansvarlig. Foto: Cermaq.

Slakteriet bygges i samarbeid med Steigen kommune, som har etablert et eiendomsselskap som leier ut bygget til Cermaq, med oppsjon for utkjøp.

Aam sier til Kyst.no at 13 av de ansatte ved slakteriet på Alsvåg og hele 30 fra Skutvik har søkt seg jobb på det nye slakteriet. 

- Vi regner med å ha 60 ansatte fra oppstart. Når vi starter produksjon av filet i begynnelsen av 2019 vil tallet øke til ca. 75 ansatte, påpeker hun.

Les også: Cermaq sitt slakteri gir over 68 nye arbeidsplasser

I tilknytning til slakteriet bygges det også en kassefabrikk i samarbeid med Cermaqs leverandør av fiskekasser Løvold Industrier. Også her vil det derfor genereres enda noen nye arbeidsplasser.

Avisa Nordland skriver at alle de samtlige ansatte på slakteriet på Alsvåg i Øksnes kommune, blir med over til Steigen. 

Oppdrettselskapet har også valgt Baader som hovedleverandør på prosesseringsutstyr og –teknologi i anlegget, samt Ølve Industrier leverer også deler av utstyret.  

- Når det nye slakteriet står ferdig vil vi ha Norges mest morderne prosesseringsanlegg hva gjelder maskiner og teknologi, og vil ha den første fabrikken som settes opp etter «Industry 4.0 manufacturing facility» standard, har Aam tidligere uttalt. 

Åpnes av Sandberg

Aam opplyser at de skal starte opp driften i mai, men en offisiell åpning er først planlagt i september 2018.

Kommunikasjonssjefen bekrefter til Kyst.no at fiskeriminister Per Sandberg vil foreta den offisielle åpningen av slakteriet, slik han gjorde ved settefiskanlegget i Steigen. 

- Det gleder vi oss til, legger hun til.