Illustrasjonsfoto: Lerøy Aurora

- NRS styrker teamet

- Norway Royal Salmon (NRS) styrker teamet innenfor flere felt, og har derfor ansatt nye fagsjefer for fiskehelse, fôr og settefisk, opplyser Hanne-Guri Haug, konserndirektør HR/HMS i NRS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Merete Bjørgan Schrøder. Foto: Privat/arkiv.

Kåre Gruven, Merete Bjørgan Schrøder og Ole Christian Norvik er alle nyansatte sjefer i NRS. Gruven og Norvik har allerede startet i sine stillinger, mens Merete Bjørgan Schrøder, starter 1. desember.

Schrøder starter i en nyopprettet stilling som fagsjef fiskehelse. Hun er bosatt i Trondheim, og kommer fra stillingen som fagsjef i Fiskeri- og havbruksnæringens forskingsfond (FHF).

- Vi er i rask utvikling og styrker fagkompetansen innen fiskehelse. Fagsjef fiskehelse skal blant annet bidra til å videreutvikle rutiner, sikre kvalitet og faglige vurderinger og råd, og utvikle systemer for å utnytte vår verdifulle erfaring og kompetanse enda bedre, sier Hanne-Guri Haug, konserndirektør HR/HMS i NRS. 

Settefisk-satsing

Ole Christian Norvik. Foto: Marine Harvest.

Den nye stillingen fagsjef settefisk er det Ole Christian Norvik som har fått. Han kommer fra stillingen som produksjonssjef hos Marine Harvest, der han har hatt områdeansvaret for åtte produksjonssteder. Han har i NRS nå ansvaret for å videreutvikle selskapets settefiskaktivitet og være sentral i planlegging og utvikling av nytt RAS-settefiskanlegg for selskapet.

Ny fôrsjef

Kåre Gruven. Foto: Facebook/privat.

Kåre Gruven er ansatt som fagsjef fôr. Han kommer fra stillingen som storkunde ansvarlig hos Ewos, og har i NRS ansvaret for å bygge opp selskapets- og deres medlemmer sin fôringsstrategi.

Før dette har han jobbet seks år i Akva Group som salgsleder for Fishtalk, biologisk konsulent og med biomasse estimering.

Gruven er utdannet fra NTNU innen Marin Biologi og Akvakultur samt etterutdannelse innen økonomi og prosjektledelse fra HINT og BI. Han er gift, har to barn og er bosatt på Vikhammer utenfor Trondheim.

- Med disse på laget vil vi bygge opp en solid kompetanse for å videreutvikle vår virksomhet i tiden fremover, sier konsernsjef Charles Høstlund. 

  • Norway Royal Salmon ASA (NRS) er et oppdrettsselskap med to forretningsområder innen oppdrett og salg- og markedsarbeid. NRS er notert på Oslo børs, og eier fire oppdrettsselskaper som til sammen har 35 matfiskkonsesjoner hvor aktiviteten er i Finnmark, Troms, Hordaland og Rogaland.
  • Selskapet har i tillegg minoritetsandeler i tre oppdrettsselskaper med til sammen ti konsesjoner.
  • NRS er involvert i de fleste ledd i verdikjeden fra smoltproduksjon, matfiskproduksjon, slakterivirksomhet og salgs- og markedsarbeid.
  • Hovedkontoret deres er lokalisert i Trondheim.