Skisse over testanlegget som skal bygges i Chile av Skretting.

Skretting planlegger testanlegg i Chile

Skretting har planer om å bygge et nytt havbruks forskningssenter (ARC) i Praha, i nærheten av Puerto Montt i Chile, for å teste sine egne fôr samt de som produseres av andre selskaper, melder Fish Farming Expert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den amerikanske eksperimentelle enheten verdt 5,500,000 millioner dollar er utformet for å vurdere balansert diett for laksefisk ved ulike vekststadier, for fisk fra 0,15 g til fem kilo i vekt, melder Fish Faming Expert, Kyst.nos søsternettsted.

Det nye anlegget vil ha en blandet vannføring: åpen flyt for inkubasjon, startfôring,yngel, RAS for yngel, pre-smolt, smolt og en oppfettings del for fisken.

Ifølge opplysninger gitt til Environmental Assessment Service, vil ARC Pargua krever bare 32 liter vann per sekund for å opprettholde sine oppdretts prosesser i alle enheter.

Målet er å analysere produksjonsparametre som vekst, FCR, fordøyelighet, filetkvalitet (farge, tekstur), gen-ekspresjon i ulike organer og bærekraft. For å gjøre dette, vil enheten være sammensatt av tre områder: administrasjon og støttetjenester; produksjon og testing; og tekniske rom.

Skretting planlegger å starte byggingen i begynnelsen av desember. Når driften er i gang vil anlegget kreve 12 personer som en permanent arbeidsstokk, og vil ha en kapasitet til å huse opp til 24 ansatte.