Vidar Aspehaug er «Chief of Business Development» og med-gründer av PatoGen. Foto: Patogen.

PatoGen og Marine Harvest Chile utvider samarbeidet

Etter å ha samarbeidet i to år, har PatoGen og Marine Harvest Chile utvidet samarbeidet til også å omfatte valideringen av et nytt genetisk verktøy for overvåkning av sensitivitet hos den chilenske lakselusen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette skal implementeres som et nytt verktøy for å optimalisere lusebehandlinger i Chile, melder selskapet i en pressemelding.

De skriver at de to selskapene har hatt et langt og nært samarbeid i Norge både relatert til bruk av genetiske verktøy for å bedre fiskehelse og fiskevelferd, og til FoU.

I Chile startet samarbeidet mellom dem for fullt for to år siden.

De skriver at deres fokus innledningsvis har vært å bidra å implementere et verktøy for å optimalisere smoltproduksjonen, smolt kvaliteten og timingen for utsett av smoltgruppene i sjø.

Samarbeidet videreføres nå til å også omfatte valideringen av et nytt genetisk verktøy for overvåkning av sensitivitet for medikamentell behandling hos caligus med mål om å optimalisere strategien for bekjempelse av lus i Chile.

- Dette samarbeidet har vært helt sentralt for etableringen vår i Chile. Som resultat har vi nå etablert et kontor i Puerto Varas i Chile, og er i gang med å implementere nye verktøy for å bidra til å optimalisere smoltifisering og Caligus kontroll i Chile, sier Vidar Aspehaug, «Chief of Business Development» og med-gründer av PatoGen.

PatoGen Chile signerte tidligere i år en samarbeidsavtale med ADL Diagnostic Chile Ltda.