Salmones Camanchaca er et chilensk oppdrettselskap, notert på Oslo Børs.

Børsselskap doblet slaktevolumene

Chilenske Salmones Camanchaca mer enn doblet slaktevolumene sine i årets andrekvartal sammelignet med fjoråretes. Men lønnsomheten er ikke helt som i Norge for tiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet hadde en omsetning på 75 millioner dollar i Q2, mot 36 millioner i Q2 2017.

EBIT endte på 13,4 millioner dollar, mot 5,2 millioner. Dette gir en EBIT-margin på 18 % (14 %).

Slaktevolumene endte på 10 019 tonn (4 800 tonn).

EBIT/kg for atlantisk laks ble på 1,3 dollar (0,9 dollar), noe som tilsvarer ca vel 10 norske kroner (ca 7 NOK).

Ricardo García er administrerende direktør for Camanchaca. Foto: Daniella Balin/Salmon Expert.

- Gjennomsnittlig salgspris for atlanterhavslaks for i første halvår 2018 falt 12 % mot i fjor, og omsetningen økte med 77% til 155,7 millioner amerikanske dollar, takket være en økning i solgte volumer.

- Dette ble oppnådd til tross for en 11,3 % reduksjon i gjennomsnittsprisen for atlantisk laks i forhold til andre kvartal 2017, da prisene toppet for året, skriver selskapet i en børsmelding.

- Veksten i vår oppdrettsproduksjon og våre forbedrete prestasjoner oppveier effekten av redusert fôring i løpet av første kvartal 2018 på grunn av sesongmessige algeoppblomstringer, sier Ricardo García, som er nestleder i styret i Salmones Camanchaca.

Kostnadene for perioden var USD 3,1 per kilo levendevekt, i tråd med selskapets årlige kostnadsmål på nærmere USD 3 per kilo. I første halvår utgjorde primære og sekundære prosesskostnader USD 0,98 per kilo WFE, 22% mindre enn samme periode i fjor.

- Disse kostnadsreduksjonene er resultatet av økte volum samt effektiviseringsprosessene som er blitt implementert siden 2017 på våre anlegg, sier García videre.