Salmones Camanchaca er et chilensk oppdrettselskap, notert på Oslo Børs.
Salmones Camanchaca er et chilensk oppdrettselskap, notert på Oslo Børs.

Børsselskap doblet slaktevolumene

Chilenske Salmones Camanchaca mer enn doblet slaktevolumene sine i årets andrekvartal sammelignet med fjoråretes. Men lønnsomheten er ikke helt som i Norge for tiden.

Publisert

Selskapet hadde en omsetning på 75 millioner dollar i Q2, mot 36 millioner i Q2 2017.

EBIT endte på 13,4 millioner dollar, mot 5,2 millioner. Dette gir en EBIT-margin på 18 % (14 %).

Slaktevolumene endte på 10 019 tonn (4 800 tonn).

EBIT/kg for atlantisk laks ble på 1,3 dollar (0,9 dollar), noe som tilsvarer ca vel 10 norske kroner (ca 7 NOK).

Ricardo García er administrerende direktør for Camanchaca. Foto: Daniella Balin/Salmon Expert.
Ricardo García er administrerende direktør for Camanchaca. Foto: Daniella Balin/Salmon Expert.

- Gjennomsnittlig salgspris for atlanterhavslaks for i første halvår 2018 falt 12 % mot i fjor, og omsetningen økte med 77% til 155,7 millioner amerikanske dollar, takket være en økning i solgte volumer.

- Dette ble oppnådd til tross for en 11,3 % reduksjon i gjennomsnittsprisen for atlantisk laks i forhold til andre kvartal 2017, da prisene toppet for året, skriver selskapet i en børsmelding.

- Veksten i vår oppdrettsproduksjon og våre forbedrete prestasjoner oppveier effekten av redusert fôring i løpet av første kvartal 2018 på grunn av sesongmessige algeoppblomstringer, sier Ricardo García, som er nestleder i styret i Salmones Camanchaca.

Kostnadene for perioden var USD 3,1 per kilo levendevekt, i tråd med selskapets årlige kostnadsmål på nærmere USD 3 per kilo. I første halvår utgjorde primære og sekundære prosesskostnader USD 0,98 per kilo WFE, 22% mindre enn samme periode i fjor.

- Disse kostnadsreduksjonene er resultatet av økte volum samt effektiviseringsprosessene som er blitt implementert siden 2017 på våre anlegg, sier García videre.