Det strømmer røyk fra en lekter i Chile etter en eksplosjon der en mann ble alvorlig skadet.

Alvorlig skadet i ulykke på lekter

En person har blitt alvorlig skadet etter en eksplosjon på en lekter ved et oppdrettsanlegg i Melinka-bukten i Aysén-regionen i Chile.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Kyst.no sitt chilenske søsternettsted Salmonexpert.

Hendelsen skjedde onsdag forrige uke, da Melinka havnekontor mottok en samtale fra skipperen på lekteren Argón VI, som meldte at en eksplosjon hadde skjedd ombord på lekteren Patagonia II, som er registrert i Talcahuano.

Den skadede mannen, som var kaptein på lekteren, ble overført til en helsestasjon av marinen, og deretter sendt med fly til Coyhaique regionale sykehus.

De to andre besetningsmedlemmene, som begge er kvinner, ble evakuert fra lekteren uten skader. De skal nå avgi sine forklaringer til den maritime regjeringen i Aysén.

Etter at nødssituasjonen var under kontroll, ble lekteren Patagonia II slept til en fortøyningsbøye med støtte fra lekteren Doña Luisa, hvor den vil forbli på et sikkert sted for å bli undersøkt av de aktuelle instansene.

De maritime myndighetene har innledet en undersøkelse for å kunne fastslå årsak, omstendigheter og ansvaret for hendelsen.