Oddleif Torvik er skatteadvokat med regnskaps- og revisjonsbakgrunn og partner i CMS Kluge, med internprising som spesialfelt og jobber tett på havbruksnæringen.
Oddleif Torvik er skatteadvokat med regnskaps- og revisjonsbakgrunn og partner i CMS Kluge, med internprising som spesialfelt og jobber tett på havbruksnæringen.

Møt havbruksnæringens internprisvokter

Med nye skatteregler har oppdrettere blitt nødt til å ta grep rundt selskapene sine. Skatteekspert Oddleif Torvik mener det hele har blitt langt mer komplisert, og understreker at han er skuffet over at regjeringen vil innføre et prisråd.

Publisert

Oddleif Torvik er skatteadvokat og partner i CMS Kluge i Bergen, der han jobber aktivt inn mot havbruksbransjen.

Han er jurist og utdannet revisor, og har jobbet som skatteadvokat i flere ulike firmaer, blant annet Thommessen og Schjødt. Han har doktorgrad innen internprising og har jobbet spesialisert med feltet.

- Jeg har brukt mange år på å spesialisere meg innen internprising, både gjennom doktorgradsstudier og bokprosjekter på NHH og UiB, samt internprisingsarbeid gjennom advokatpraksis. Internprising er egentlig et relativt smalt fagfelt i Norge, og historisk er det nok mest rådgivere som har jobbet opp mot petroleumsindustrien som har fått mest praktisk erfaring med feltet. Mer detaljpreget kunnskap om de spesielle prisingsmetodene til OECD har jeg ervervet gjennom doktorgradsstudier og et sterkt faglig engasjement for feltet, forteller han til Kyst.no

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk