Foto: Andreas Ingebrigtsen/ Norges sjømatråd

Stor interesse for Conxemar-messen

En stor delegasjon fra Norges sjømatråd reiser til Spania for å delta på messen for fryste produkter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding skriver Norges sjømatråd at en stor delegasjon med norske sjømataktører reiser til Vigo for å delta på messen for fryste produkter.

- The International Frozen Seafood Exhibition i spanske Vigo er en fantastisk møteplass for videreforedlingsbransjen, distributører, importører og eksportører av fryste sjømatprodukter. For første gang er det en norsk paviljong under messen og det er hittil ti utstillere fra Norge, forteller fiskeriutsending i Spania, Hildegunn Fure Osmundsvåg.

Messen starter 4. oktober og avsluttes 6. oktober. Norges sjømatråd skal i tillegg arrangere et seminar 4. oktober, hvor blant andre statssekretær Roy Angelsvik skal delta.

- Det er veldig gledelig at vi hittil har 60 påmeldte importører og eksportører til seminaret, men vi håper på flere, sier Fure Osmundsvåg.

- Den norske industrien er veldig interesser i det spanske markedet og det har de god grunn til. Spanjolene spiser i snitt 42 kilo fisk i år og 91% av befolkningen spiser fisk minst én gang i uka. Spania var i 2015 det 5. mest voksende markedet for sjømat fra Norge og et av våre største eksportmarkeder, legger hun til.

Torsk er populært 

Torsk er en stor importvare for spanjolene. De har lange tradisjoner for torsk og annen hvitfisk.

- Sjømatrådets undersøkelser viser at Norge som opphavsland blir sett på som veldig positivt fordi spanjolene setter pris på «nordiske» kvaliteter som demokrati, likestilling, bærekraft og mattrygghet, sier hun.

Les mer om Sjømatrådets seminar i Vigo her!