Skisse av nye servicefartøy. Foto: Dess.

Tre charterkontrakter til DESS Aquaculture

Marine Harvest Scotland har signert tre 10-årige avtaler for tre sericefartøyer som skal leveres og driftes av DESS Aquaculture i UK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyene skal nå bygges på det nederlandske verftet Niestern Sander Scheepsbouw BV. Levering er skal skje i løpet av første halvdel av 2019, og fartøyene skal rett inn i charter kontrakter for Marine Harvest.

Kommersiell direktør i DESS Aquaculture Kjetil Løseth, forteller de vil etablere et nytt skotsk selskap, som sannsynligvis vil ha hovedkontor i Fort William eller Kyleakin.

- Laksenæringen i Skottland og Shetland er veldig interessante markeder for oss, og dette er starten vår her. Fremover jobber vi for å få opp mer virksomhet i dette området, sier Løseth.

Marine Harvest har en eierandel på 50% i Dess, men firmaets kobling til Marine Harvest skal ifølge Løseth ikke forhindre kontrakter med andre oppdrettsselskap.

- Vi tar sikte på å jobbe for alle oppdretterne som er interessert i å ha samarbeid med oss, sier Løseth.

Skal gjennomføre flere ulike typer arbeidsoperasjoner

Steve Bracken fra MH Scotland, forteller ett av de nye fartøyene vil bli brukt over hele Skottland, det andre vil bli brukt i nordregionen - Wester Ross, Skye - og den tredje vil bli brukt i Lewis og Harris.

- De vil bli brukt ved både ved lakselusbehandlinger, notskifter, vask av anlegg med mer. De er generelle arbeidsbåter, sier Bracken.

Hvert fartøy vil ha et mannskap på tre, og det er laget ekstra plass så oppdrettere også kan overnatte på båten. Økt aktivitet er hoveddriveren for å leie de nye båtene.

- Vi må sørge for at vi har støttefartøyer tilgjengelige for å sikre at vi får alt vi trenger å gjøre i tide. Derfor er det viktig for oss å ha en struktur på plass for å kunne utnytte disse fartøyene på riktig måte, sier Bracken.

DESS har også nylig signert syvårige charterkontrakter med Marine Harvest Norge AS på to brønnbåter. De nye brønnbåtene vil ha en kapasitet på 3.500 m³ og vil være søsterskip av to brønnbåter som allerede er under bygging på Sefine-verftet i Tyrkia.

Les også: Inngår syvårskontrakt på charter av brønnbåter

DESS Aquaculture eies 50% av Solstad Farstad ASA og 50% av Marine Harvest.