Edelfarm sitt hovedkontor i Øksengård

Edelfarm benytter seg av angreretten

Styret i Edelfarm AS har i dag besluttet å benytte seg av angreretten man har fått av Nærings og Fiskeridepartementet, ved kjøp av 1 % økning av biomasse på auksjonen i juni i år.

Publisert Sist oppdatert

En økning på 1 % tilsvarer ca. 24 tonn økning av den totale biomassen med laks i sjøen, som igjen ville ha gitt en årlig økt produksjon på ca. 38 tonn laks fra Skjerstadfjorden.

- Den totale investeringen i biomasse er en relativt stor investering for Edelfarm AS, men på grunn av de endrede forutsetningene fra regjeringen må nå alle investeringer, også kjøp av biomasse, gjennomgås på nytt, skriver de i en pressemelding.

Styreleder Tarald Sivertsen sier i en kort kommentar at Edelfarm AS benytter angreretten slik Nærings og Fiskeridepartementet har åpnet for, og at dette skjer som følge av den nåværende regjerings forslag til å radikalt endre forutsetningene til distrikts-Norges mest solide næring.

- Som styreleder kan ikke Edelfarm lengre kan forsvare prisen på kjøp av økt biomasse ut fra at rammebetingelsene og forutsetningene for å drive Norsk havbruk gjennom den siste uken er vesentlig endret, sier han.

Edelfarm sin Øksengård-lokalitet