Foto fra produksjonen i det første postsmolt-egget.

Har signert kontrakt for «Egget» nr.2

OVUM AS har signert kontrakt for «Egget» nr.2 av samme modell som piloten E2000. 

Publisert Sist oppdatert

Kunden er oppdrettsselskapet Prophylaxia AS, som også har driftet det første OVUM E2000 pilot-Egget i Romsdalsfjorden siden høsten 2022.

Ovum skriver i en pressemelding at de biologiske resultatene fra to postsmolt produksjonssykluser i piloten har overgått deres forventninger. 

- Dette skyldes ikke minst det svært gode samarbeidet med Prophylaxia på drift og Herde Kompositt som har bygget «Egget», sier Trond Severinsen, CCO i OVUM. 

Foto av Egget på vei til lokalitet.

- Vi har, som i de fleste piloter, hatt en bratt lærekurve. Ikke alt har gått etter planen, men vi har stort sett klart «stang inn» og løst utfordringene sammen og fortløpende. Det har resultert i mange tekniske forbedringer som nå er inkludert i «Egget» nr.2. 

Interessante resultater

Han legger til at Norge, og særlig PO3 og PO4, er det markedet OVUM prioriterer fremover. Markedet for Egget innen lakseoppdrett er minst like stort i utlandet, men sier de først må etablere en effektiv og automatisert produksjon her og «bli flink i Norge først», avslutter han.

 - De første produksjonene med Egget har vist utrolig interessante resultater. Det har til tider vært intens jobbing sammen med flinke folk i OVUM. Nå tenker vi at de aller fleste av barnesykdommene er luket ut, og derfor bestiller vi vårt eget E2000, sier Øyvind Våge, daglig Leder i Prophylaxia AS.

 OVUM E2000 Egget er et flytende lukket oppdrettssystem med et oppdrettsvolum på 2.000m3, er bygget i sandwich kompositt og har en kapasitet 90-100 tonn postsmolt. Det nye Egget bygges hos Herde Kompositt AS i Ølve i Hardangerfjorden. Større modeller på opptil 20.000m3 er under utvikling for produksjon i 2024.

Herde Kompositt skriver også i et innlegg at de er godt i gang med byggingen og gleder seg til å avlevere det neste «Egget».