Fartøyet «Sifjord» ble nylig overlevert til Eidsfjord Sjøfarm AS. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Sjette fartøyet overlevert fra Grovfjord Mek. til oppdretter

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Sifjord» til Eidsfjord Sjøfarm AS. Båten skal ha base på Senja.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grovfjord Mek. Verksted opplyser i en pressemelding at de har overlevert byggenummer 153 til Eidsfjord Sjøfarm AS, som er den sjette båten verftet leverer til oppdrettsselskapet. 

Fartøyet er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner 14,99 x 8,8, og er utstyrt med en kran på 50 tonnmeter, vinsj på 15 tonn samt tre capstaner på henholdsvis fem og tre tonn. 

Sikkerhet i fokus

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

I tillegg er fartøyet levert med en ny type broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med Grovfjord. Den tradisjonelle og trauste trepulten med innfelte skjermer og utstyr er erstattet av moderne touch skjermer.

Hovedmotorene yter 2 x 450HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. 

Om Eidsfjord Sjøfarm AS: 

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 25 fast ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen er på Sortland. Siden starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og har nå en årlig produksjon på om lag 15.000 tonn laks.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS: 

Grovfjord Mek. Verksted AS produserer arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har de levert godt over 120 båter til oppdrettsnæringen, til
kunder over hele landet.