Kurt Oddekalv. Foto: Skjermdump fra Youtube.

Oddekalv vil anmelde Marine Harvest

Norges Miljøvernforbund (NMF) har nylig gått i anskaffelse av en miniubåt/ROV. Med denne har NMF-leder Kurt Oddekalv allerede undersøkt status på havbunnen ved et av Marine Harvest sine anlegg i Sognefjorden. – Hele bunnen er full av dritt og dette vil vi politianmelde, sier Oddekalv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NMF har delt et videopptak fra ROVen på 130 meters dyp, hvor man kan se slam under MHs lokalitet. Dette er delt et innslag av det NMF egenproduserte ”MiljømagasineTV” på Youtube (kan ses i slutten av saken).

- Under et tokt med MS Miljødronningen 13. februar 2016 ved Marine Harvest sitt anlegg ved Olderøyna i Sognefjorden, ble det via filming og robotarm på ROV dokumentert enorme mengder slam på 130 meters dyp rett ved siden av en av oppdrettsmerdene, skriver NMF.

I innslaget viser Oddekalv til at dette er et typisk anlegg som burde vert tett.

- Dette anlegget mister 430 kilo fôr hver dag de fôrer. Det blir forurensing av det skitne fiskefôret. Hele bunnen er full av dritt og dette vil vi politianmelde, konkluderer Oddekalv.

- Kjenner kun anmeldelsen via media

Marine Harvest påpeker overfor kyst.no at det for alle deres anlegg foreligger krav til miljøundersøkelser.

- Eksterne eksperter gjennomfører undersøkelser som omfatter bunnforhold og omkringliggende områder, og resultatene blir sendt relevante myndigheter.  Vi kjenner kun anmeldelsen via media, og har ikke hørt noe fra hverken Politiet eller NMF, sier Eivind Nævdal-Bolstad, kommunikasjonssjef i Marine Harvest til kyst.no.

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=11Lp_uniy8A&app=desktop