Tor Hjalte er usikker på hvordan lakseprisene vil bli fremover, men han slår fast at tiden med priser på 50-60 kroner kiloet, definitivt er forbi. Foto: Edmund Mongstad
Tor Hjalte er usikker på hvordan lakseprisene vil bli fremover, men han slår fast at tiden med priser på 50-60 kroner kiloet, definitivt er forbi. Foto: Edmund Mongstad

Overrasket over historisk høye laksepriser

- Lakseprisene er på et historisk høyt nivå. Den største fisken har gått for over 130 kroner kiloet, levert Oslo, mens gjennomsnittsprisen på laks på mellom 3-6 kilo har ligget på 120 kroner. Det er overraskende for de fleste at markedet er villig til å betale så mye, sier driftssjef Tor Hjalte hos lakseeksportøren Norwell.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter Hjalte på selskapets stand på den store sjømatmessen i Barcelona, Seafood Expo Global og Seafood Processing Global, det første store arrangementet av dette slaget etter pandemien. 

På første messedag opplevde alle lakseselskapene på og utenfor den norske paviljongen et kraftig trøkk av besøkende fra dørene åpnet, mens dag to var minst like bra, forteller en fornøyd driftssjef for Norwell.

Men tilbake til de høye lakseprisene. Tor Hjalte slår fast at årsaken selvsagt er at det rett og slett ikke er nok fisk i markedet. Det har blant annet vært en kald vinter, spesielt i nord, med lave vanntemperaturer og lavere vekst enn normalt. Full gjenåpning og oppblomstring i mange land etter pandemien, har nok også bidratt til det historisk gode markedet for laks. Hvordan utviklingen vil bli fremover, er de fleste litt usikre på, også Hjalte.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk