Selstad lokalet i Måløy. Foto: Ottar Færestrand

Selstad fikk smake Tors hammer

Selstads hovedkontor og -anlegg lokalisert i havnen i fiskeribyen Måløy, fikk fredag ettermiddag orkanen "Tor" på besøk og mistet deler av taket. - Vi er allerede i gang med opprydding, sikring og reparasjon, sier administrerende direktør Hans Petter Selstad til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Orkanen herjet langs store deler av Norge. Uværet førte med seg vindkast av orkan styrke, stengte broer og over 30.000 strømløse hjem. Administrerende direktør Hans Petter Selstad fikk om ettermiddagen telefon om at porten var blitt slått inn på hovedkontoret på Måløy.

Uværet Tor. Illustrasjon: Yr.no/Met

- Fredag ettermiddag klokka 1845, ble cirka 250 kvadratmeter av taket på bygget tatt av stormen, sier Selstad til kyst.no. 

Les også:  Fiskeridirektoratet melder at brorparten av rømmingshendelsene i 2015 var relatert til uværet Nina.

Klokken 22.30 meldte Meteorologisk institutt at ekstremværet var over i Hordaland, Sogn og Fjordane og Buskerud. Selstad seier at han har aldri opplevd makan.

– Det er det verste vi har hatt på denne tiden av året. Under Dagmar hadde vi en liten skade men det her var mye verre, sier Selstad til NRK Sogn. 

Les også: Øker beredskapen for lakserømming

Produksjonen går som normalt 

Selstad sier at produksjonen nå går som normalt. Det berørte område i bygget er hovedsakelig bare brukt som lager.

 - Vi er allerede i gang med opprydding, sikring og reparasjoner, sier Selstad til kyst.no. 

Bygget står på et vindutsatt sted og dimensjonene på takkonstruksjonene samt taktekkingen er derfor det dobbelte av standardmålene.

- Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at dette taket skulle blåse bort, sier han.

  • Selstad er en internasjonal leverandør av kompetanse og utstyr til maritime næringer, og har hatt over 60 års drift.
  • Forretningsområdene er oppdrettsutstyr, fiskeredskaper, tauproduksjon, sikkerhetsutstyr og utstyr til industri og offshore.