Ny NabCat 1350 til Ellingsen Seafood

Oppdrettskatamaranen Orkaner ferdigstilt av Moen Marin AS på Kolvereid. Båten settes nå i arbeid for Ellingsen Seafood i Nordland.

Publisert

- Med sine elleve konsesjoner i Lofoten, Ofoten og Vesterålen er tradisjonsrike Ellingsen Seafood et av de ledende selskapene i det nordnorske havbrukslandskapet. Med oppdrettskatamaranen Orkanfra Moen Marin får selskapet et nytt og arbeidsvillig tilskudd til flåten av arbeidsbåter, skriver Moen MArin i en pressemelding.

Orkan er den andre NabCat 1350 som Moen Marin leverer hittil i år. Katamaranen er 13,5 meter lang og 7,5 meter bred og skal settes i arbeid ved Ellingsen Seafoods lokaliteter.

- En samlet motoreffekt på 750 hestekrefter, fordelt på to John Deere-motorer, sørger i kombinasjon med Twin Disc gir for arbeidskapasitet i rikt monn. Baugthruster fra Sleipner sikrer presise manøvreringsegenskaper ved krevende operasjoner i røffe farvann. På dekk står en radiostyrt Palfinger kran med et maksimalt løftemoment på 32 tonnmeter. Orkan leveres med tre og fem tonns capstaner. Navigasjonspakken er levert av Furuno.

Førtøyets spesifikasjoner inkluderer også et tre-fas aggregat med en effekt på 15 kW samt moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vannintrenging.

NabCat 1350

Moen Marins NabCat-fartøyer er designet spesielt for å betjene oppdrettsanlegg som fôrings- og servicefartøy. Katamaranen er bygd i aluminium i henhold til DNV Nordisk båtstandard, og sikrer trygge arbeidsforhold i havbruksnæringa.

Fakta: Orkan

  • Lengde:               13,50 meter
  • Bredde:               7,50 meter
  • Motoreffekt:     2x375 hestekrefter
  • Fart:                     13-15 knop uten last
  • Nyttelast:           30.000 kg

Orkan leveres med helsveisede spant for økt styrke og soliditet, helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø og helkedde, innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering. NabCat 1350 leveres med redningsflåte for 6 personer som standard.

Ordrereserve

Moen Marin AS har ytterligere åtte Nabcat 1350 og fem Nabcat 1499 katamaraner i produksjon, samt to 23,98 x 11,20 m enkeltskrog servicefartøyer i stål. Flesteparten av båtene er kontrahert til norske oppdretts- og serviceselskaper.

Neste ledige leveranse for selskapets 13,50 m og 14,99 m katamaraner er i april 2016.