En av lokalitetene til Ellingsen Seafood. Foto: Skjermdump Ellingsen Seafood video.

Kanonår for Ellingsen Seafood

Gode laksepriser og høy produktivitet førte til at selskapet kan legge bak seg et meget godt økonomisk år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ellingsen Seafood AS har 11 konsesjoner for laks og ørret. Selskapet driver oppdrett på flere lokaliteter i Vågan, Hadsel, Flakstad, Lødingen, Tjeldsund og Tysfjord kommune.

Selskapet økte omsetningen sin betraktelig, og gikk fra 484 millioner i 2016 til 757 millioner kroner i 2017. Driftsresultatet deres fikk også en markant økning, fra 185 millioner i 2016 til 309 millioner kroner i 2017.

Ellingsen Seafood hadde en driftsmargin på 41 % som er opp tre prosent fra året før.

Bedre pris og mer slakt

Nøkkeltall 2016 og 2017:

Styret skriver i sin årsberetning at økningen i omsetning skyldes både en høyere laksepris i tillegg til at slaktet kvantum var høyere i 2017 mot 2016. 

Ellingsen Seafood AS driver kontinuerlig med forskning og utvikling. Selskapet ble i 2017 Global Gap-sertifisert.

Det blir skrevet i årsberetningen at fokus er rettet mot en mest mulig miljøvennlig og bærekraftig produksjon. Selskapet har modernisert slakteriet for effektivisering av produksjon, god kvalitet på produktet samt forbedring av arbeidsmiljø. 

Selskapet har 84 ansatte hvorav 26 er kvinner og 58 er menn. Daglig leder er kvinne. Styret består av 3 menn og 1 kvinne. 

Ellingsen Seafood AS har forretningskontoradresse på Skova og eier 100% av aksjene i Silver Seed AS, Ellingsen Vågan Eiendom AS, samt Lopack AS. Konsemregnskap utarbeides av morselskapet Ellingsen Seafood Holding AS. 

Daglig leder Line Ellingsen var ikke tilgjengelig for en kommentar til regnskapet.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.