Landbasert oppdrett. Foto: Illustrasjonsfoto
Landbasert oppdrett. Foto: Illustrasjonsfoto

Regelverk for landbasert fortsatt i det blå

Kyst.no har ved flere anledninger etterlyst resultater fra arbeidet med å utforme nytt regelverk for landbasert produksjon av laks. Men det lar vente på seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nærings-og fiskeridepartementet har selv satt flere frister som de selv har overskredet grundig. Nå sist ble det opplyst at høringsfristen var satt til 22. februar, og at nye forskrifter ville være på plass i god tid før sommeren.

Les også: Retningslinjer for laks på land kommer på nyåret

Les også: Nytt regelverk for landanlegg på plass før sommeren

- Departementet tar som tidligere sagt til kyst.no sikte på å få på plass et regelverk i god tid før sommeren. Det har tatt noe tid fordi departementet har prioritert å få utviklingskonsesjonene på plass først, samt oppfølging av det nye systemet for vekst i lakseoppdrett, svarer Halvard Wensel ved kommunikasjonsavdelingen i departementet.

I går skrev kyst.no om Fredrikstad Seafood som har satt investeringer i 200-millioner klassen på vent, nettopp fordi regelverket som de må forholde seg til ennå ikke er på plass.

– Dette har sammenheng med at vi vil sikre at det norske regelverket blir konkurransedyktig med resten av EU. Selskapet har i dag FoU konsesjon, godkjent stedslokalisering, rammetillatelse og andre nødvendige tillatelser på plass, sa administrerende direktør i Fredrikstad Seafood, Erik Heim til kyst.no. 

Les også: Investerer heller i Danmark