Frøy Vest Rederi har kontrahert en 20 meter servicebåt hos Sletta Verft i Mjosundet i Aure. Illustrasjonsfoto: Frøy Vest.

Frøy Vest Rederi kontraherer 20 meter servicebåt

Frøy Vest Rederi har kontrahert en 20 meter servicebåt hos Sletta Verft i Mjosundet i Aure. Båten skal etter planen leveres tredje kvartal 2019 og blir bygg nr.176.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Båten er av typen Coastcat 20W og designet av Tomra Engineering. Den er utrustet med det siste innen teknologi for avanserte service-operasjoner spesielt rettet mot havbruksnæringen, får stor løftekapasitet og mye dekksutstyr.

Batteri Hybrid

For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav blir det installert diesel elektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en betydelig batteripakke som vil være den største batteripakken installert på større servicebåter til nå. Med en kapasitet på 170kWh, vil dette bidra til betydelig redusert utslipp av miljøgasser, lavere drivstofforbruk og bedre komfort.

- Vi er svært fornøyd med å kunne velge Sletta Verft i sterk konkurranse med flere norske og utenlandske verft. Sletta er konkurransedyktig på pris og vi har lange og gode erfaringer med dem. De kjenner oss godt, og vet hvilke strenge krav vi stiller til kvalitet, prosjektgjennomføring og leveringspresisjon. Det var også viktig for oss å finne et verft som er kapable til å bygge en høgteknologisk båt i samarbeid med gode leverandører, sier daglig leder i Frøy Vest Rederi, Joar Gjerde.

Fornyet tillit

- Vi er stolte og glade for at Frøy Vest Rederi og Frøygruppen atter en gang har gitt oss tillit og plassert dette nybygget hos oss. Frøygruppen er en av våre aller største kunder, som vi har hatt et godt samarbeid med gjennom flere år. Det blir ellers ekstra interessant å ta fatt på dette nybygget som inkludere en batterihybrid løsning, sier daglig leder Kåre Sletta ved Sletta verft.