Servicebåten «Havørn» er nå til uttesting, og skal om to uker ut i daglig drift på merdkanten. Foto: Skjermdump fra Arctic Aqua video.

Skal gå kjapt mellom lokalitetene

Med 26 knop skal den nye båten til Håløy Havservice kunne komme seg raskt fra en lokalitet til en annen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Servicebåten «Havørn» er Håløy Havservice sitt nyeste fartøy. Båten skal leies ut og disponeres av Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks.

Det er Grovfjord Mek. verksted som har bygget båten.

Fornøyd med testene

Daglig leder i Håløy Havservice, Remi Rønning sier til Kyst.no at fartøyet nå er under testing.

- For øyeblikket gjør vi litt ulike tester med båten. Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks har et eget luseteam rundt på alle sine lokaliteter, så de skal prøve den i tre-fire uker, før vi får sendt den ut til en lokalitet så den kan prøves til daglig røkting av fisk.

Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice håper de skal få tid til å døpe båten, som har fått navnet «Havørn». Foto: Camilla Kvaløsæter.

Rønning sier han er fornøyd med testene så langt.

- Det har vært litt småfeil, men ellers har båten fungert veldig bra.

Båten er rett i underkant av 12 meter lang, og er 5 meter bred. Den er blant annet utstyrt med en 6,5 tommers Pallfinger-krane.

I en hektisk testperiode, har ikke det blitt tid til noen feiring av fartøyet.

- Det har ikke vært dåp enda, men vi må prøve å få det til. Den skal testes to uker til før den går ut, sier Rønning.

26 knop maksfart

En av spesifikasjonene med båten er at den skal kunne gå i 26 knops fart for å komme seg raskere rundt mellom de ulike oppdrettslokalitetene.

Arctic Aqua var nylig med Lasse Pedersen som er akvatekniker i Kleiva Fiskefarm på tur med det fartøyet, og skriver følgende på sin Facebook-side:

- Lasse Pedersen, som har brukt båten de siste ukene, kan bekrefte at Havørn gjør 26 knop og han er særlig imponert over det fleksible manøvreringssystemet, som gjør at han kan styre båten alle veier ved hjelp av en enkelt kontrollenhet.

Video fra båtturen kan du se under: