Salmonor har fått sin nyeste tilskudd i flåten og navnet på båten er HULDA OLINE. Foto: Moen Marin AS.
Salmonor har fått sin nyeste tilskudd i flåten og navnet på båten er HULDA OLINE. Foto: Moen Marin AS.

SalmoNor har nylig fått ny lokalitetsbåt

HULDA OLINE med byggenummer 224, ble nylig overlevert til SalmoNor AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nyanskaffelsen settes umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for oppdretssselskapet.

HULDA OLINE er en NabWork 1065, og er levert av Moen Marin. Den er den  aller minste i selskapets katalog, men de påpeker i en pressemelding at fartøyet har rikelig arbeidskapasitet til å takle varierte operasjoner i krevende farvann.

Énskrogeren måler 10,65 x 5 meter. Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Gir og vridbart porpellanlegg fra Nogva og sidepropeller fra Sleipner sikrer nødvendig fleksibilitet.

Historiske familienavn

HULDA OLINE er bygget og utrustet ved Moen Marin Service i Kolvereidvågen. Marin Design, også hjemmehørende på Kolvereid, står bak konstruksjonstegningene.
I 2016 fikk SalmoNor sin første ti-metring fra selskapet og het LORENTZ.

Søsterfartøyet HULDA OLINE viderefører SalmoNor-tradisjonen med å bruke historiske familienavn i flåten. På dekk er HULDA OLINE utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker. Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra selskapet leveres HULDA OLINE med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

Nøkkeltall: 

  • Lengde: 10,65 meter.
  • Bredde: 5,0 meter.
  • Motoreffekt: 265 hestekrefter.
  • Fart: ca. 10 knop.
  • Tegning: Marin Design.
  • Byggenummer: 224.