Salmonor har fått sin nyeste tilskudd i flåten og navnet på båten er HULDA OLINE. Foto: Moen Marin AS.
Salmonor har fått sin nyeste tilskudd i flåten og navnet på båten er HULDA OLINE. Foto: Moen Marin AS.

SalmoNor har nylig fått ny lokalitetsbåt

HULDA OLINE med byggenummer 224, ble nylig overlevert til SalmoNor AS.

Publisert

Nyanskaffelsen settes umiddelbart i arbeid som lokalitetsbåt for oppdretssselskapet.

HULDA OLINE er en NabWork 1065, og er levert av Moen Marin. Den er den  aller minste i selskapets katalog, men de påpeker i en pressemelding at fartøyet har rikelig arbeidskapasitet til å takle varierte operasjoner i krevende farvann.

Énskrogeren måler 10,65 x 5 meter. Under dekk sørger 265 John Deere-hester for fremdriften. Gir og vridbart porpellanlegg fra Nogva og sidepropeller fra Sleipner sikrer nødvendig fleksibilitet.

Historiske familienavn

HULDA OLINE er bygget og utrustet ved Moen Marin Service i Kolvereidvågen. Marin Design, også hjemmehørende på Kolvereid, står bak konstruksjonstegningene.
I 2016 fikk SalmoNor sin første ti-metring fra selskapet og het LORENTZ.

Søsterfartøyet HULDA OLINE viderefører SalmoNor-tradisjonen med å bruke historiske familienavn i flåten. På dekk er HULDA OLINE utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker. Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.

I likhet med andre nybygg fra selskapet leveres HULDA OLINE med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og desinfisering – og helsveisede spant for optimal styrke og soliditet. Fartøyets spesifikasjoner inkluderer også moderne systemer for deteksjon og alarmering ved brann og vanninntrenging, brannslukkingsanlegg i maskinrom, redningsflåte for seks personer, WC og ekstra styreposisjon bak styrhus.

Nøkkeltall: 

  • Lengde: 10,65 meter.
  • Bredde: 5,0 meter.
  • Motoreffekt: 265 hestekrefter.
  • Fart: ca. 10 knop.
  • Tegning: Marin Design.
  • Byggenummer: 224.