Inspeksjonsselskapet ROVas i Bergen øker stadig staben og gjør et godt resultat i 2017. Foto: ROVas.

ROVas investerer i fremtiden

ROVas gjør et godt resultat i 2017, og har gjort flere betydelige investeringer for fremtiden. Blant annet har de fått et inspeksjonsfartøy i flåten deres. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Inspeksjonsselskapet ROVas gjør fortøyningsinspeksjon, bunnkartlegging og notinspeksjoner på oppdrag ved bruk av ROV for havbruksnæringen, og hadde i fjor en økning på tre millioner i omsetning.

Selskapet gikk fra 15,9 millioner kroner i omsetning i 2016 til 18,9 millioner kroner i 2017. Driftsresultatet hadde derimot en liten nedgang og gikk fra 2,2 millioner kroner i 2016, til 1,9 millioner i fjor. 

CFO Robert Sørheim Olsen sier til Kyst.no at de har hatt en jevn økning i omsetning i 2017 grunnet økende bevissthet i markedet på behovet for god dokumentasjon og ettersyns-inspeksjoner på utstyret som står i sjø.

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

Når det gjelder nedgangen i driftsresultat, sier han at marginene er synkende da de har gått inn på en del lengre kontrakter med kundene sine. 

Nytt fartøy og nye ansatte

Sørheim Olsen opplyser at dette har sikret dem mer forutsigbarhet, og de har i tillegg investert i et nytt fartøy, som de fikk levert nå i august.

Robert Sørheim Olsen, CFO i ROVas er fornøyd med utviklingen og selskapet har gjort flere betydelige investeringer for fremtiden. Foto: Therese Soltveit.

- Denne begynte vi å bygge i fjor og en stor del av kostnaden ble ført der. Vi ansatte også en del nye personer som har gått på opplæring, samt brukt mye interne ressurser på å bygge videre på kvalitets systemet vårt, forklarer han. 

Les også: Vil øke både fartøy og bemanning i 2018

Flere investeringer

Omsetningen i år påpeker han vil bli ganske lik som i fjor.

- Men resultatet vil nok falle ytterligere, da vi nå har overtatt det nye fartøyet som er med på å sikre oss bedre redundans, uten at vi ikke har økt oppdragsmengden.

ROVas:

  • Selskapet har kontorer i Sandviken i Bergen, men de fleste ansatte jobber ute i felten på skiftordning.
  • ROVas er eid 50/50 av Noomas (Jon-Terje Lepsøy) og Neptun Marine Consulting (Robert Sørheim Olsen).
  • Flåten består av fire hurtiggående fartøy som opererer i hovedsak sør for Stad. 
  • Det er 15 ansatte i selskapet.

Selskapet har også investert mye penger i å utvikle selskapet enda mer innen oppbyggingen av fagkompetanse og systemet rundt inspeksjonene og dokumentasjonshåndteringen som er en del av produktet som de leverer.

- Vi er snart i mål med dette, og vil da ha løftet kvaliteten på leveransene våre ytterligere, samtidig som vi skal klare å drifte selskapet rimeligere, noe som vil styrke konkurransekraften vår ute i markedet, opplyser Sørheim Olsen til Kyst.no, og påpeker at dette vil man først se effekten av i 2019.

- Det koster

Sørheim Olsen mener det koster å ligge i tet på utvikling av fagkompetanse innen havari forebygging og rømningssikkert. 

- Men slik jeg ser det, vil dette lønne seg over tid. Og det er kjekt å kunne være med på å vokse i takt med næringen og bidra med å gjøre den enda mer bærekraftig, sier han avslutningsvis. 

Les også: Rov AS øker kapasiteten