Svein A Reppe

Fiskekjøpernes Forening (FiFor) og NSL går sammen

Etter en tids sonderinger og forhandlinger er det nå formalisert et utstrakt samarbeid mellom FiFor og NSL. FiFor vil fortsatt bestå som organisasjon, men utad vil FiFor i hovedsak opptre i regi av NSL.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For den som følger med på hva som skjer i Fiskerinæringen kommer ikke dette som en overraskelse. Felles interesser er hovedårsaken, og enigheten i de viktigste spørsmålene har kommet til uttrykk, blant annet i felles høringssvar.

Tydeligst kom denne enigheten frem i kampen om Sjømatrådet, der vi i fellesskap nådde frem med vårt syn.

Sjømatindustrimeldingen viste med all tydelighet at sjømatbedriftene langs kysten trenger å stå sammen om en skal nå frem med et syn som fremmer bosetning, lokalt eierskap og fremtidige muligheter for å utnytte og utvikle ressursene, ikke bare dagens, men også fremtidens.

FiFor vil få et eget fagutvalg i NSL. Dette vil sikre at stemmen til over 30 medlemsbedrifter blir hørt innad i NSL. Utad vil FiFor og NSL bli en meget sterk stemme i Kyst-Norge.

-Vi står nå fremfor avgjørelser i Stortinget som nærmest er et være eller ikke være for lokal verdiskapning på kysten. Da gjelder det å være best mulig rustet. Derfor er dette en meget viktig sak, ikke bare for medlemsbedriftene våre, men for hele kysten sier Steinar Eliassen i FiFor.

-Vi har lenge vært klar over at FiFor og NSL har et nokså likt næringspolitisk syn, sier daglig leder i NSL, Svein Reppe.

- Begge organisasjonene har innsett verdien av lokalt eierskap i sjømatnæringa, og det er derfor viktig for oss å arbeide politisk for at den skal opprettholdes. Dette gjør vi best ved å dra lasset i lag, fortsetter han.