Illustrasjonsfoto: Fish Vet Group.

Nyansatte og akkreditering på plass hos Fish Vet Group

Selskapet melder Fish Vet Group Norge er akkreditert for PCR-analyser og kan håndtere prøver i henhold til den nye PD-forskriften. De melder også om to nyansettelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Med dette styrker vi vår posisjon som leverandør av diagnostikktjenester til akvakulturnæringen ytterligere, sier operations director i Fish Vet Group Norge, Jan Petter Berg i en pressemelding.

Hurtiganalyse med svar innen 24 timer

Akkrediteringen er en offisiell anerkjennelse av kompetansen til Fish Vet Group. Et av kriteriene for akkreditering er at analyser utføres i samsvar med gitte internasjonale krav for diagnostiske laboratorier (ISO 17025).

- Vi leverer prøvesvar med standard svartid på 5 dager, og vi kan gjøre hurtiganalyser med svar innen 24 timer, sier Berg.

Han trekker fram at selskapet ser at de nye reglene vil føre til en økning i behov for analysetjenester, og de utvider derfor staben for å fortsette å yte den gode servicen kundene har blitt vant til.

Marta Alarcón fra Fish Vet Group.

To nye patologer i staben

Fish Vet Group har derfor også ansatt to nye patologer Marta Alarcón og Liv Østevik.

- Begge veterinærutdannet med bred erfaring innen histopatologisk diagnostikk, påpekes det i meldingen fra selskapet.

Alarcón kommer fra stilling som forsker ved VI i Harstad og har i den senere tiden jobbet mye med hjertesykdommer (CMS og HSMB), og sykdommer hos rognkjeks. Hun har veterinærutdannelse fra Universitet Autonoma of Barcelona og Mastergrad innen fiskehelse fra Veterinærhøgskolen NMBU.

Liv Østevik er nyansatt i Fish Vet Group.

Østervik har veterinærutdannelse fra Veterinærhøgskolen NMBU, og har europeisk spesialistutdannelse i veterinærpatologi (dipl. ECVP) fra samme sted. Hun har arbeidet med patologisk diagnostikk ved Veterinærhøgskolen NMBU og Veterinærinstituttet.

- Begge de nyansatte vil inngå i gruppen på fem veterinære histopatologer, og de vil ha kontorsted på Skøyen i Oslo.

Med nyansettelsen har fiskehelsetjenesten tre av syv diplomater i patologi blant sine ansatte i Norge.