Fishwell Technology på besøk hos Servi Group i Trondheim for å teste sine produkt mot dødfiskpumpen Servi CleanPump. Til venstre: Thomas Haslestad, CTO i Fishwell Technology; fornøyd etter testing av GOODeye Stress Detection sammen med Servi CleanPump.

Servi Group og Fishwell Technology går sammen om å redusere dødelighet

- Kombinert leverer vi en effektiv og automatisk dødfiskhåndtering - med digital overvåkning - som både vil øke fiskevelferden og redusere dødeligheten i merdene, sier Lars Klungreseth, Sales & Business Development Manager i Servi Group.

Publisert Sist oppdatert

Fishwell Technology har gjennom videobasert AI/ML teknologi utviklet «GOODeye Detection» som leverer digital telling av laks/ørret og ulike typer rensefisk. OK Marine er samarbeidspartner og distributør for GOODeye produktene.

- De innsamlede dataene danner grunnlag for en betydelig bedre samlet analyse som kan brukes for å utføre rettede tiltak for å redusere dødelighet og øke fiskevelferd, forklarer daglig leder i Fishwell Technology, Kjell Wiik.

Dødfiskpumpen Servi CleanPump forebygger den vanligste rømningsårsaken i merdene, som er hull i not. Pumpen har ingen fast installasjon i merd og har avrundede hjørner, noe som gjør at pumpen ikke vil lage hull i noten.

Fredag 19. januar mottok Fishwell Technology Gründerprisen 2022 på Aqkva Konferansen for sine produkt GOODeye detection og GOODeye Stress Detection. I begrunnelsen til juryen står det blant annet at Fishwell Technology "leverer en tjeneste som gir styring og innsikt i den uoversiktlige biologiske prosessen som utgjør trenging/kompresjon av fisk ved avlusning, flytting, medisinering mm," og "at produktet kan være med å senke dagens dødelighet blant fisk betraktelig."

Kjell Wiik. med grunderpresangen.