Bård Skjelstad blir direktør for ny tilsynsdivisjon akvakultur i Mattilsynet.

Ny tilsynsdivisjon akvakultur i Mattilsynet

Mattilsynet styrker innsatsen for å bidra til bedre fiskehelse og -velferd, og reorganiserer akvakulturtilsynet til en nasjonal divisjon fra 1. september. Denne skal ledes av Bård Skjelstad fra Vikhammer i Trøndelag.

Publisert

Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Skjelstad er veterinær og har nær 30 års erfaring fra akvakulturnæringen og 20 års ledererfaring innen fiskehelsetjeneste, forskning og utvikling (FoU), rogn- og smoltproduksjon, matfiskproduksjon og teknologi.

Gjennom en lang lederkarriere har Skjelstad ledet Aqualoop, vært teknologidirektør i Scale AQ, biologi- og ernæringssjef i Salmar, og direktør for operativ drift (COO) i Aquagen. Han har også vært utøvende veterinær i fiskehelsetjenesten, prosjektleder i VESO/Veterinærinstituttet, og deltidsforsker ved NTNU. 

– Vi ser fram til å få Bård Skjelstad på laget i Mattilsynet, og mener han vil tilføre tung erfaring og kunnskap vi har nytte av i vårt arbeid med å bidra til en mer bærekraftig havbruksnæring og å adressere de utfordringene næringen har, sier administrerende direktør Ingunn Midttun Godal.

Divisjonen skal styrke Mattilsynets evne til å følge med på innovasjon og utvikling, bidra til et relevant regelverk, og en effektiv risikobasert kontroll av næringen. Divisjonen omfatter akvakulturtilsyn langs hele kystlinjen fra Finnmark til Agder og vil være organisert i fire avdelinger: avdeling nord, avdeling sør, avdeling for revisjon metode og analyse og avdeling for fagstøtte.

– Jeg har et sterkt engasjement for bærekraftig matproduksjon fra akvakultur. Jeg kommer til et sterkt lag – og ser frem til å bidra med min erfaring, sier Bård Skjelstad. 

Divisjonen opprettes formelt 1. september, og Skjelstad tiltrer 20. august.