Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss under et innlegg hun holdt på Seafood Expo Global i Barcelona.

Hadde politiske samtaler og møtte næringen

- Gjennom deltakelse på møteplasser som Seafood Expo ønsker vi å arbeide for å øke sjømateksporten enda mer i årene som kommer, sa Marianne Sivertsen Næss. 

Publisert Sist oppdatert

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss besøkte verdens største sjømatmesse Seafood Expo Global i Barcelona på sin første utenlandsreise. 

Innovasjon Norge arrangerte blant annet et seminar om fremtiden for våre hav - trender og muligheter i Europa som en innledning til årets utgave av Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, der ministeren var en av foredragsholderne. 

- Norske selskaper har en sterk tilstedeværelse på messen, med omkring 120 deltakende norske bedrifter. Som nyutnevnt fiskeri- og havminister gav dette meg en fantastisk mulighet til å møte mange av de norske sjømataktørene. Gjennom deltakelse på møteplasser som dette ønsker vi å arbeide for å øke sjømateksporten enda mer i årene som kommer, uttaler Marianne Sivertsen Næss i et innlegg NFD har publisert på LinkedIn. 

Den ferske fiskeri- og havministeren hadde flere politiske møter og samtaler under Seafood Expo Global.

Den ferske ministeren slo også av en prat med Kyst.no, der hun sa at da hun hørte at det var verdens største sjømatmesse i Barcelona, var det ikke noen spørsmål egentlig. - Da var det bare å hoppe rett i det og reise hit, sa Næss. 

Politiske møter

I tillegg til å møte de norske sjømataktørene hadde Sivertsen Næss politiske samtaler med Færøyenes minister for fiskeri og infrastruktur, Dennis Holm, Nova Scotias minister for fiskeri og akvakultur, Kent Smith og den irske landbruks-, nærings- og havministeren Charlie McConalogue.

På årets messe deltar over 29 000 profesjonelle deltakere fra 150 land. Til sammen består messen av over 51 000 kvadratmeter med 2 050 utstillere. Messen ble arrangert for 30. gang i år, og det er tredje gang den arrangeres i Barcelona.