Illustrasjonsbilde: Fjord Maritime

Fjord Maritime søker nye partnere

Fjord Maritime søker etter en strategisk partner for videre vekst og internasjonalisering.

Publisert

Fjord Maritime, leverandør av bærekraftige energiløsninger for havbruksnæringen, gjennomfører en kapitalutvidelse for å styrke sin posisjon både nasjonalt og internasjonalt.  Det er dagens eiere og aksjonærer som har besluttet å søke etter strategisk vekstkapital og nye partnere.

Det melder selskapet i en pressemelding.

- Vårt mål er å drive den grønne revolusjonen innen maritim sektor og havbruket. Det er ambisiøst, men behovet er der. Derfor er det avgjørende for oss å få tilgang til strategisk kapital og nye partnere som kan være med å eskalere veksten de kommende år, sier Vidar Rabben, CEO i Fjord Maritime.

Fjord Maritime har opplevd betydelig vekst siden oppstarten i 2016. 180 millioner kroner i omsetning ble fasiten i 2022. Antall ansatte har økt fra de tre gründerne til 50 ansatte. Selskapet er nå etablert i Chile, Storbritannia, Nederland, Canada og Norge.

Gründerne i selskapet, Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben ser en lysende fremtid for selskapet, som skal bidra til at bransjen når sine klimamål.

- Med vår komplementerende bakgrunn og over 40 års fartstid i havbruksnæringen, har vi evnen til raskt å sette oss inn i kundenes situasjon og levere de beste løsningene i tett samarbeid med aktørene bransjen.

- Vår viktigste rolle er å støtte næringen med gode og fremtidsrettede løsninger for i fellesskap redusere utslipp og ikke minst nå næringens målsetning om nullutslipp innen 2050.

- Etter flere henvendelser har vi besluttet å engasjere DNB Markets som rådgiver for å hjelpe oss med en strategisk gjennomgang, oppsummer Rabben

Fjord Maritime ser også muligheter for å overføre sine bærekraftige energiløsninger til landbasert industri og næring, nasjonalt og globalt. Selskapet og gründerne ser frem til å få nye med aksjonærer for å utvikle selskapet videre i den globale satsningen.