Lars Georg Backer skal på sikt ta over etter Kristian Lillerud. Foto: Privat.
Lars Georg Backer skal på sikt ta over etter Kristian Lillerud. Foto: Privat.

På plass hos Flatsetsund Engineering

Lars Georg Backer har startet som viseadministrerende direktør i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flatsetsund Engineering

  • Selskapet lokalisert i Flatsetsundet på Frei ble etablert tilbake i 1914, av Kristian Lillerud sin bestefar Anton. I dag eier Lillerud selskapet 50/50 sammen med Erling Waagsbø, som han har vært kollega med i over 40 år.
  • I starten jobbet selskapet i hovedsak med ombygging av fiskebåter, og utviklet etterhvert et fraktesystem for levendefisk.
  • De senere år har de blant annet utviklet FLS avluseren, og flere tekniske komponenter til bruk på båt og innen fiskeoppdrett.

Backer startet i selskapet første mars, og administrerende direktør Kristian Lillerud forteller at dagene til Backer per nå går i å sette seg inn i selskapet.

- Det er mye som skal læres, men allerede nå ser vi at Lars har forstått hva som trengs for å drive selskapet fremover. Det handler om tilstedeværelse i markedet og nå de rette folka, sier Lillerud til Kyst.no.

Backer kommer fra Kristiansund, med erfaring fra byggevareindustrien, og i Backe Nordvest.

- Respekt i markedet

Backer er utdannet siviløkonom fra BI og har undervist i ulike logistikk og økonomifag ved Høgskolen i Molde og Handelshøyskolen BI, samt er styreleder i den lokale Sparebanken 1 NordVest.

Han forteller til Kyst.no at han gleder seg over sin nye jobb.

- Det er kjempespennende å ha fått starte i Flatsetsund Engineering. Det er en bedrift som har drevet mye med produktutvikling og egen produksjon, som har fått til flotte ting og har respekt i markedet for det de gjør, sier han og legger til at han fremover ser potensiale for å løfte de ytterligere frem i markedet.

- Vi må også og holde trykket på produktutviklingen oppe fremover, legger han til.

Lillerud forteller Backer skal ta over når Lillerud trer av, men når det skjer har han ikke satt noe dato på.

 – Jeg prøver å ta det litt mer med ro, men jeg tar meg god tid før jeg trer av. Jeg har jo vokst opp i dette selskapet, sier Lillerud.