Fluctus har nå kjøpt opp konkurrenten sitt industribygg. Foto: Fluctus
Fluctus har nå kjøpt opp konkurrenten sitt industribygg. Foto: Fluctus

Fluctus kjøper Steinsvik sitt industribygg i Austevoll

Utstyrsleverandøren Fluctus har kjøpt konkurrenten Steinsvik sitt industribygg i Kolbeinsvik i Austevoll. 

Publisert

Bygget kom for salg etter at Steinsvik besluttet å legge ned flere funksjoner. Industribygget var Ocea sitt lokale før selskapet ble kjøpt opp av Steinsvik i 2015, så for mange av de ansatte i Fluctus med en fortid i Ocea blir dette som å komme «hjem».

- Vi ser industribygget som markedsnært og godt tilpasset for en utstyrsleverandør til oppdrettsnæringen» sier daglig leder i Fluctus, Harald Lien i en pressemelding.

- Det vil gi våre ansatte gode rammebetingelser for arbeidshverdagen og bidra til at vi kan levere best mulig service og kvalitet til våre kunder. I tillegg er det klart det har en symbolverdi for oss å overta dette bygget, legger han til.

Områdeleder Rolf Hatlevik legger vekt på at kjøpet er viktig for Fluctus og i tråd med selskapets verdier.

- Som selskap er vi opptatt av å ta vare på lokal erfaring og kompetanse som industrien har bygget opp over lang tid. Vi er glade for å kunne bidra til at det opprettholdes et aktivt miljø i Austevoll generelt og i Kolbeinsvik spesielt, sier Hatlevik.

Fluctus planlegger en markering av overtagelsen litt utpå våren, hvor selskapet blant annet skal invitere kunder, leverandører, representanter for kommunen og lokalbefolkningen.