Stig Gøran Aagård mener det var på tide med et jobbskifte og nye utfordringer og har derfor startet som hydraulikkansvarlig hos Mekon. Foto: Mekon AS.

Ny hydraulikkansvarlig hos Mekon AS

Stig Gøran Aagård er ny hydraulikkansvarlig hos Mekon. Daglig leder sier selskapet skal ha et enda større fokus på serviceoppdrag og produkter til havbruk fremover.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ivar Sandneseng som er daglig leder i Mekon sier til Kyst.no at Stig Gøran Aagård har fått hovedansvaret for alt av hydraulikk og hygieneprodukter som utstyrsleverandøren har til havbruksnæringen.

- Han har også ansvaret for serviceavdelingen vår som er et satsingsfelt for oss fremover. Vi har jo mange produkter som baserer seg på hydraulikk, så mye av jobben til Stig Gøran blir om bord flåter og fartøy blant annet, opplyser han. 

Mekon AS:

  • Selskapet tilhører Kolvereid iNærøy kommune i Ytter-Namdalen. 
  • Er totalleverandør av hydraulikkomponenter og hydraulikkslanger med tilbehør.
  • I tillegg produserer de også komplette hydrauliske anlegg og aggregater.
  • De tar også oppdrag innen dreiing, fresing/maskinering, slangepressing med testsertifikater i
  • eget testverksted.

- Kompetent mann, med de rette erfaringene

Aagård har bakgrunn fra Moen Industri butikk, hvor han jobbet i fem år og hadde ansvar for hydraulikkproduktene til industributikken. Før det jobbet han som industrirørlegger hos Moen Slip.

Arbeidserfaringen til Aagård var en av årsakene til at Sandneseng “headhunted” han til stillingen. 

- Denne typen kompetanse har vært vanskelig å få tak i, så vi er svært glade for å få Aagård med i Mekon-teamet, sier Mekon-sjefen.  

- Han er en kompetent mann, med de rette erfaringene. Ekspertisen hans er svært viktig for videreutviklingen vår, ettersom dette er et fagfelt vi har vært interessert i å videreutvikle, legger han
til.  

- Stor utvikling i næringen

Aagård har jobbet siden 1.mars i stillingen, og sier til Kyst.no at han trives svært godt i havbruksnæringen, og påpeker han er stadig på farten. 
 - Jobben er veldig spennende. En typisk arbeidshverdag er jo at jeg er ute på installasjoner og serviceoppdrag. Jeg er blitt tatt godt imot av selskapet, og trives veldig godt. 

Aagård er blitt 52 år, og påpeker at det derfor var på tide etter fem år på Moen Industributikk med litt flere og nye utfordringer. 

- Det er jo en enorm utvikling i havbruksnæringen når det kommer til utstyr og teknologi, så det er en spennende oppgave jeg har fått, sier han til Kyst.no. 

Når 52-åringen ikke er på farten er han å finne på verkstedet og kontoret, og han beskriver arbeidshverdagen som variert. 

Utdanning: Maskin og Mek (TIP) v/Olav Duun Videregående Skole.
Bosted: Skaga i Nærøy.
Oppvokst: Lierne.
Interesser: Være med familien og resie på bobilturer.