Jan Tore Fagertun er startet i ny jobb hos Sintef Ocean. Foto: Privat/LinkedIn.

Fra NSK Ship Design til Sintef

Jan Tore Fagertun (45) har startet i ny jobb som forsker i Sintef Ocean.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fagertun kommer opprinnlig fra Alta, men bor nå i Trondheim.

Han startet i sin nye stiling i Sintef Ocean rett over påske, og vil jobbe med mellom annet hydrodynamikk og konstruksjon for lukkede anlegg, og eksponerte anlegg, samt teknologi for å hindre rømming av oppdrettsfisk. 

Til Kyst.no sier han at han er blitt tatt godt tatt i mot på Sintef. 

- Det er en veldig trivelig og hyggelig gjeng og jeg ser frem til å jobbe med nye utfordringer innenfor blant annet lukket teknologi. Trondheim er jo et mekka for denne typen forskning og vi ser jo et gryende engasjement i havbruksnæringen for denne typen teknologi og forskning, sier han. 

Forskeren kommer fra stillingen som prosjektleder i NSK Ship Design. Der har han mellom annet jobbet med prosjektledelse, design- og utvikling av konsepter for havbruksnæringen.

Han har også hatt kontakt med akademia/ forsøkslaboratorium og hatt ansvar for strukturdesign og -analyse, samt design og analyse av stålkonstruksjoner på konseptuelt nivå. 

Mange år på studiebenken 

45-åringen har også mange års erfaring fra ulike roller i Statoil og er utdannet sivilingeniør med studieretning Marineteknikk på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU)

Han har også en Master of Business Administration (M.B.A.) fra  Universitetet i Nordland (UiN), der han tok administrasjon og ledelse. 

I tillegg har han studert sosial antropologi ved Universitetet i Oslo (UiO), samt vært i Luftforsvaret på Tekniske Befalskole.