John Erik Rønning på besøk i gamle omgivelser samt fabrikkområdet i Rønvik der han skal ha sin arbeidsplass. Foto: Designia – Lars Antonsen

John Erik får tre sjefjobber i Bodø

Etter 18 år i Trondheim, er den utflytta Bodø-væringen tilbake i hjembyen. Og her venter hele tre sjefjobber. – Jeg ser fram til å komme i gang, sier John Erik Rønning (52).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

John Erik Rønning er hodestups tilbake i Bodø igjen. Som nyansatt administrerende direktør i Salten Salmon, samt økonomisjef i Salten Fiskeindustri og Polar Quality.

- Det blir neppe noe problem å fylle dagene, sier bodøværingen som er født på Bertnes og oppvokst i Rønvik.

Hvitfisk og laks

John Erik vil i disse rollene være delaktig i å bygge opp et industrielt miljø for foredling av laks og hvitfisk i Salten. Det er nok ikke mange som er så bevisst på at det fra Salten-regionen og Nordland fylke allerede eksporteres laks og hvitfisk for milliardbeløp årlig til en rekke ulike land. Jeg gleder meg til å være en del av et team som har som målsetting å utvikle dette videre regionalt.

- Jeg gleder meg veldig. Familien gleder seg også til å komme til Bodø. Her har vi tilbragt mang en jul og sommer, på samme gård som min oldefar kjøpte på Bertnes for 100 år siden, Vi har mange ganger veid for og imot å flytte nordover, men timingen var bra nå. Det skjer utrolig mye spennende i Bodø. I tillegg er Salten Aqua en av de mest spennende arbeidsgivere i landet. Så når denne muligheten dukket opp var det ikke noe lang prosess å si ja, sier John Erik.

Passer godt

John Erik Rønning er utdannet statsautorisert revisor fra NHH, men har i yrkeslivet fartstid både fra større norske revisjonsselskaper som Ernst & Young og KPMG, men også hatt engasjement i oppdrettsnæringen som inkluderer Ellingsen Seafood AS, Gigante AS og Nova Sea AS. Rønning kommer fra stillingen som økonomisjef i salgs- og industridivisjonen i SalMar-konsernet, en jobb han begynte i i 2011. John Erik Rønning mener han tar med seg mye bra erfaring og kompetanse fra SalMar, spesielt det å ha et kontinuerlig fokus på drift og utvikling av en bedrift.

- Det er klart at det er noe vemodig å forlate et så kompetent miljø som SalMar, men i livet må man av og til ta noen veivalg som utfordrer komfortsonen litt, sier han.

Geir Wenberg i Salten Aqua sier de kjente John Erik fra før, men er trygg på at han vil tilføre dem kompetanse på områder der de trenger å styrke oss.

- Det er krevende å bygge opp ny aktivitet og John Erik sin bakgrunn passer de ansvarsområdene som han vil få i Salten Salmon og Salten Fiskeindustri, legger han til.