Olav-Andreas Ervik er ny konsernleder i Salmar. Foto: Salmar.

Olav-Andreas Ervik blir ny konsernsjef i Salmar- Wiliksen går til Kverva

Selskapet melder Trond Williksen over en periode har ønsket avløsning som konsernsjef i SalMar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Styret i SalMar har arbeidet med å finne hans erstatter, og har gleden av å kunne informere om at Olav-Andreas Ervik vil ta over som ny konsernsjef når Trond Williksen trer tilbake.

Olav-Andreas Ervik kommer fra stillingen som konserndirektør oppdrett og vil tiltre som konsernsjef  allerede denne uken, tirsdag10. april 2018.

- Styret beklager at Trond Williksen ønsker avløsning som konsernsjef. Han har i rollen som CEO videreført SalMars satsing på å være ledende på biologisk produksjon. Gjennom dette har han bidratt til grunnlaget for en solid utvikling også i årene som komme Olav-Andreas Ervik kjenner SalMar-konsernet og kulturen godt, og med ham på plass vil SalMar stå meget godt rustet til å levere på vår uttalte ambisjon om å være det oppdrettsselskapet som er ledende på biologisk produksjon av laks, sier styreleder Atle Eide i SalMar i en pressemelding.

Williksen tiltrådte i stillingen som konsernsjef i SalMar høsten 2016. Når han nå har bedt om avløsning, vil han gå inn i rolle i Kverva med hvor han vil jobbe med strategisk utvikling av deler av Kvervas portefølje.

- Jeg har hatt en fantastisk periode i selskapet. Det å være leder av SalMar er spennende, men det er også krevende. De som kjenner meg, vet at jeg har hatt mine belastninger over de siste årene og jeg ønsker nå å fokusere mer på meg selv i en periode. Jeg er trygg på at SalMar i  Ervik får en leder som er i stand til å bygge videre på det fundamentet som er i selskapet, sier Trond Williksen i meldingen.

Vil bli verdens beste

Påtroppende konsernsjef i SalMar, Olav-Andreas Ervik sier at SalMar er et fantastisk selskap med dyktige medarbeidere og en helt unik bedriftskultur.

- Jeg møter de fleste av dem på en viktig konsernsamling allerede kommende helg, og gleder meg til å jobbe videre dem og øvrige medarbeidere i SalMar. Vår ambisjon er å være verdens beste oppdrettsselskap, og vi skal lykkes, legger han til. 

Ervik (41) har over 20 års erfaring fra oppdrettsindustrien og har siden 2012 vært ansatt i SalMar. Før han i 2014 tiltrådte som konserndirektør for oppdrett, var han daglig leder for SalMar Farming. Han har i tillegg hatt lederstillinger i Lerøy Midnor, Scottish Seafarms (50% eiet av Salmar) og Lerøy Hydrotech. Ervik startet sin karriere som røkter og har gjennom det også erfaring fra praktisk oppdrett.

- Ervik kjenner SalMar-konsernet og kulturen godt, og med ham på plass vil selskapet stå meget godt rustet til å levere på vår uttalte ambisjon om å være det oppdrettsselskapet som er ledende på biologisk produksjon av laks, sier styreleder Atle Eide i SalMar og legger til; at undertegnede og resten av styret ser frem til å jobbe sammen med Ervik og hans team for å realisere målsettinger om å etablere Salmar som verdens beste oppdrettsselskap. 

Selv om bytte av konsernsjef skjer med effekt fra 10. april, vil Trond Williksen  være tilgjengelig for styret gjennom oppsigelsestiden på seks måneder.

- Dette vil sikre selskapets interesser ved at man bidrar til en god overlevering av pågående engasjementer.