Om bord på «Norwegian Gannet» blir fisken umiddelbart kjølt i RSW-tanker. Dette gir ifølge en forskingsartikkel, en fordel fremfor andre kjølemetoder. Foto: Ole Andreas Drønen
Om bord på «Norwegian Gannet» blir fisken umiddelbart kjølt i RSW-tanker. Dette gir ifølge en forskingsartikkel, en fordel fremfor andre kjølemetoder. Foto: Ole Andreas Drønen

Hav Line-metoden ga best kvalitet på fisken

I et forsøk nylig publisert i et vitenskapelig tidsskrift, har forskere sammenlignet kvalitetseffekten av å kjøle fisken i RSW-tanker – slik det gjøres på Hav Line-fartøyet «Noregian Gannet» – med andre metoder for nedkjøling. Konklusjonen er klar.

Publisert

RSW-metoden gir bedre kvalitet på fisken og lengre holdbarhet.Det viser en forskningsartikkel nylig publisert i «Aquaculture».

Forskere fra NTNU, Nofima, Universitetet i Stavanger og det danske tekniske universitet utførte i samarbeid med Hav Line AS, et eksperiment om bord på slakteskipet «Norwegian Gannet». Dette fartøyet henter fisken ved oppdrettsanlegget, slakter og superkjøler fisken umiddelbart i RSW-tanker (Refrigerated Sea Water) om bord.

Ved å gjøre det på denne måte holdes temperaturen på laks på superkjølt-nivå allerede i de tidlige stadiene av verdikjeden.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP