Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i Maritech forteller de har lansert en ny automatisert fortollingsverktøy.
Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology i Maritech forteller de har lansert en ny automatisert fortollingsverktøy.

Lanserer ny, automatisert sjømat-fortolling

Norske sjømateksportører kan nå for første gang gjennomføre fortollingen selv ved hjelp av skybaserte verktøy; hvor som helst, når som helst. Alt som skal til, er et tastetrykk og riktig datagrunnlag.

Publisert

Den nye CMS-løsningen Maritech CMS er fullintegrert med Maritech Purchase & Sales, og skyløsningen opplyser de er skreddersydd for kjøp og salg av sjømat.

- Fortolling blir nå for alvor en integrert del av salgsprosessen, sier Bjørnar Kvalsnes, VP Product & Technology.

- For sjømateksportørene betyr dette at prosessen blir både enklere, billigere og sikrere. Enklere, ettersom fortollingen nå kan gjennomføres ved ett klikk, så lenge underlaget i systemene er riktig i utgangspunktet. All informasjon hentes rett fra Maritech Purchase & Sales, og fylles automatisk inn der informasjonen hører hjemme, opplyser han.

- Du får også opp forslag til utfylling av felter som eventuelt er blanke. Langt mer kostnadseffektiv, fordi du slipper å betale noen for å gjøre jobben for deg, slik de fleste fortsatt gjør i dag. Du får mer, til en lavere kost. Og sikrere, ettersom du her får en automatisert kontroll av feltene, bedre datakvalitet samt en sikker og sporbar logg av all kommunikasjon, rett i systemet du allerede bruker. Dette reduserer også personavhengigheten, og du får toll- og avgiftskvitteringer rett inn i ERP-systemet etter tollklareringen, sier han.

Maritech CMS bygger på rammeverket fra forløperen Timpex CMS.

- Fortollingskompetansen vi fikk inn gjennom Timpex-oppkjøpet i 2020 er helt unik, og vi har også et tett og løpende samarbeid med Tollvesenet, sier han.