Bilde av LiftUPs slamoppsamlingssystem i åpen merd. Foto: LiftUP

Framo kjøper LiftUP

Den vestlandske pumpebedriften Framo kjøper utstyrsleverandøren LiftUP. Selskapet blir en del av Framo, som dermed styrker sin satsing innenfor akvakultur.

Publisert Sist oppdatert

- LiftUP sin kompetanse innen slamoppsamling, og deres patenterte system som fjerner dødfisk fra merder, passer som hånd i hanske med Framos AquaStream-system. Dette oppkjøpet av vår eier Alfa Laval er gjort for å etablere en produktportefølje innenfor akvakultur, som bygger en bærekraftig plattform for fremtiden. Samtidig vil LiftUP få tilgang til kompetansen til Framo, samt Alfa Lavals ekspertise innen separasjonsteknologi, sier Martijn Bergink, administrerende direktør i Framo AS.

LiftUP holder til i Eikelandsosen i Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen, og har innenfor sitt segment opparbeidet seg en stor markedsandel. Selskapet produserer, selger og installerer pumper og renseutstyr som fjerner død fisk, avfall og ikke minst slam fra fiskemerder. 

- LiftUP har opplevd en fantastisk vekst, og vi er utrolig glade for å bli en del av Framo. Med deres kompetanse vil vi ytterligere kunne utvikle og forbedre vårt unike slamoppsamlingssystem, sier daglig leder Liam Heffernan i LiftUP.

Bidrar til økt vekst

Framo har allerede utviklet pumpesystemer som skifter ut vannet og skaper ideelle strømninger i lukkede og semi-lukkede anlegg. For åpne anlegg har Framo utviklet AquaStream-systemet som gir betydelig forbedrede miljøforhold i merder med luseskjørt. Systemet bidrar til økt vekst, samt at det reduserer eller eliminerer problemer med lakselus, sykdommer og alger, og kan nå videreutvikles til å bli enda mer bærekraftig sammen med LiftUPs løsninger. 

- Framo har ambisjoner om å bli den ledende leverandøren av systemer som håndterer utfordringene havbruksnæringen står overfor nå og i tiden fremover. Gjennom tett forsknings- og utviklingssamarbeid med oppdrettere, har vi utviklet flere produkter og systemer for lukkede og åpne anlegg som er blitt meget godt mottatt i markedet. Med LiftUP på laget får vi nå tilgang til ledende teknologi som passer perfekt til vår satsing innenfor bærekraftig akvakultur, sier Oddbjørn Jacobsen, daglig leder av Framo Innovation.