Nor-Mær skal levere en fôrflåte til Sulefisk fra Solund på 400 tonn. Illustrasjonsfoto: Nor-Mær.

Nor-Mær leverer fôrflåte til Sulefisk

Os-selskapet Nor-Mær skal levere en fôrflåte til Sulefisk. Flåten skal fylle alle kravene for Global GAP standarden og leveres i oktober 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Utstyrsleverandøren Nor-Mær leverer oppdrettsanlegg og fôringslåter til havbruksnæringen.

Til Kyst.no opplyser selskapet at de har inngått kontrakt med oppdrettsselskapet Sulefisk fra Solund, om levering av en forflåte på 400 tonn.

Fôringsanlegget på flåten er levert av Fluctus og det skal installeres Fjord Hybrid om bord. Flåten er 27,5 x 17 mtr, og produseres i betong med overbygg i sjøbestandig aluminium.

- Disse materialene har en unik bestandighet mot korrosjon og tæring og er materialer som vil ha lang levetid i sjøen med minimalt vedlikehold, påpeker de.

Selskapet forteller til Kyst.no at hver enkelt flåte er nøye tilpasset kundens ønsker og behov og er derfor unik.  

Overleveres i oktober

Sulefisk har fem konsesjoner og produserer i gjennomsnitt 4000 tonn laks pr. år i øykommunen ytterst i Sognefjorden. Selskapet er Global GAP sertifisert og har derfor høye krav til mattrygghet, sporbarhet, fiskevelferd, HMS og ytre miljø.

Utstyrsleverandøren opplyser til Kyst.no at forflåten fra Nor-Mær må derfor bli levert i henhold til kravene for Global GAP standarden, som betyr ingen utslipp. 

- Vi har hatt en stor etterspørsel etter disse flåtene, sier de til Kyst.no. 

Nor-Mær skal overlevere fôrflåten oktober 2019. 

Nylig var Øystein og Eivind fra Sulefisk i Bergen og så på den den nye fôrflåten som selskapet skal få levert av Nor-Mær i oktober. Fôrflåten er planlagt skal plasseres på deres nye lokalitet Guleskjeret. Foto: Sulefisk.

Selskapet har vært leverandør av merdanlegg i 35 år og har de siste årene utviklet fôrflåter basert på betong og aluminium. Selskapet påpeker at kvalitet og service er bedriften sitt hovedfokus og alle produkter blir derfor produsert i Norge. 

- Værutsatt lokalitet

Daglig leder Michael Niesar sier til Kyst.no at fôrflåten er planlagt lagt ut på deres nye lokalitet Guleskjeret i Solund.

- I utforming av flåten har vi lagt spesielt vekt på at denne skal være en stabil, trygg og god arbeidsplass på en værutsett lokalitet. Funksjonalitet, behov for vedlikehold og renhold har stått i fokus ved valg av materialer og løsninger. Så langt ser alt bra ut og vi gjer oss til vidare samarbeid med Nor-Mær, forteller han.