Lars Petter Bartnes, leder Norges Bondelag

Lederen i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes overtar for Sylvi Listhaug på Sjømatdagene

Det skulle i utgangspunktet være vanskelig å erstatte Sylvi Listhaug som en av hovedtalerne under Sjømatdagene. Spesielt vanskelig følte vi at det ble når temaet var «Står Landbruket i veien for norsk Sjømateksport?» sier Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Temaet i seg selv er høyaktuelt, men det må oppleves som svært vanskelig å kunne si noe om dette i «Løvens hule», som jo Sjømatdagene er i en slik sammenheng. Vi hadde i utgangspunktet kun ett alternativ i det påtroppende Landbruks- og matminister ikke hadde anledning, og det var Norges Bondelag, sier Reppe.

- Lederen, Lars Petter Bartnes kvitterte positivt i løpet av et døgn, og på oss virket det som om det kun var noen administrative utfordringer som måtte ryddes av veien først. At han senere bekreftet at han også ville beholde foredragstittelen til Sylvi Listhaug vitner om at Bondelaget er på offensiven sier Reppe. Bartnes vil også delta under festmiddagen den 19. januar.

- Ellers kan jeg legge til at Sjømatdagene igjen setter rekord når det gjelder antall deltagere. Vi ligger nå nesten 30 deltagere over rekordåret 2015, og fortsetter denne trenden blir Sjømatdagene 2016 de største noensinne, sier Frode Reppe.