Per Sandberg. Foto: Stortinget

Per Sandberg til Sjømatdagene

Fiskeriminister Per Sandberg har bekreftet overfor Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) at han ønsker å overta taletiden til tidligere Fiskeriminister Elisabeth Aspaker under Sjømatdagene den 19. januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Så vidt NSL erfarer vil dette bli første gangen Fiskeriminister Per Sandberg presenterer sine tanker om sjømatnæringa i det offentlige rom, melder NSL i en pressemelding.

- Dette er svært spennende. Årsaken til dette er at vi sannsynligvis nå får vite hvilke saker på valgprogrammet til FrP Sandberg ønsker å fokusere på. Det er åpenbart at han ikke rekker å innfri alle valgløftene, og det er åpenbart at noen av valgløftene ikke vil få flertall i Regjeringen, sier Frode Reppe i NSL. 

Skape forståelse

- Vi kan imidlertid håpe på at han vil si noe om statlig eierskap i oppdrettsnæringen, særavgiftene, eksportavgiften og FOU-avgiften og ikke minst havbruksnæringens vilkår for å nevne noen. I tillegg vil NSL utfordre Sandberg på å si noe om faktagrunnlaget som både fiskerne og havbruksnæringa i dag reguleres etter. En gjennomgang av dette er på sin plass, ikke minst for å skape forståelse for avgjørelsene som skal tas i fremtiden, avslutter Reppe.

Sjømatdagane arrangeres 19. januar på Scandic Hell Stjørdal.