Svein Reppe. Foto: NSL

Sjømatdagene 2016 begynner nå å ta form

Som naturlig vil sjømatdagene bære preg av situasjonen og de utfordringene vi er oppe i når det gjelder vekst og utvikling, eller mangel på vekst og utvikling om en vil, sier Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Stikkord for årets dager er det nye handelspolitiske landskapet vi nå ser konturene av. TTIP vil bli belyst av EU-Minister Vidar Helgesen, og Postdoktor Christel Elvestad fra Handelshøyskolen UIN vil se på hvilke konsekvenser det nye handelspolitiske landskapet vil få for Sjømatnæringa, melder NSL i en pressemelding tirsdag.

Sjefsøkonom Frank Jullum fra den Danske Bank vil i år som i fjor ta for seg det makroøkonomiske perspektivet.

- Årets Sjømatdager vil også se litt på hvilke motkrefter som påvirker oss, og hvilke hensikter disse motkreftene har.

Vivian Krause fra Canada har i en årrekke påpekt den betalte virksomheten amerikanske miljøaktivister bedriver for å ødelegge markedet for den canadiske oppdrettslaksen i USA til fordel for bla. villaks fra Alaska. Fenomenet kalles demarketing, og spørsmålet NSL har bedt Vivian Krause om å forsøke å besvare under Sjømatdagene er om disse kreftene nå også opererer i Norge?

- Mange posisjonerer seg i USA for tiden, og dette legges merke til av mange, også konkurrentene våre. Da er det viktig at en ikke er naiv overfor det en vil møte, ikke bare der borte men også her hjemme, sier Reppe.

Første dag avsluttes av Professor Magne Suphellen fra Norges Handelshøyskole og Terje Martinussen, Adm. Dir Sjømatrådet. De skal hhv snakke om merkevarebygging og markedsutvikling herunder omdømme.

Dag to er som vanlig delt i to parallelle sesjoner.

- Vi er ganske sikre på at mange vil finne noe av interesse denne dagen.I tradisjon tro åpner Fiskeriministeren Sjømatdagene, og iht samme tradisjon får vi også denne gangen en analyse av 2016 fra Kontali og Ragnar Nystøyl .

  • Påmeldingen til Sjømatdagene er allerede godt i gang, og NSL minner om «Early bird»-systemet. Prinsippet er enkelt- jo før du melder deg på jo billigere blir det.
  • 1. desember er siste frist for «Early bird». Sjømatdagene arrangeres i perioden 19-20. januar 2016.