Foto: Sett Sjøbein.

Mannskapsskifte i Sett Sjøbein

Frøy Katrine Myrhol er ansatt som prosjektmedarbeider i Sett Sjøbein og Silje B. Risholm har mønstret av for å starte i en ny stilling som prosjektleder Havåker i Tekna.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Myrhol har lang erfaring med kommunikasjonsarbeid rettet mot ungdom fra NTNU i Ålesund, Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) og fra Høgskolen i Bergen, opplyses det i en pressemelding. 

- I tillegg har hun erfaring som journalist i lokalpresse, og internasjonal kommunikasjonserfaring fra FNs informasjonssenter i Brussel og Den kongelige norske ambassaden i Beirut. Frøy har en spennende bakgrunn som vil tilføre Sett Sjøbein viktig kompetanse, sier leder i Sett Sjøbein Janita Arhaug.

Felles talerør

Sett Sjøbein fungerer som et felles talerør for sjømatnæringen og kommunikasjonsarbeidet er viktig, enten det gjelder henvendelser fra presse, lærere, foreldre eller jobb- og utdanningssøkende.

- I 2018 skal Sett Sjøbein på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet gjennomføre tre marine student-bootcamper for studenter på masternivå. Gjennom deltakelse på disse bootcampene får studenter en unik mulighet til å tilegne seg mye kunnskap om sjømatnæringen på kort tid og samtidig knytte viktige kontakter for videre karriere.

Sett Sjøbein:

  • Er et nasjonalt samarbeidsprosjekt for å synliggjøre muligheter i sjømatnæringen, innenfor havbruk, fiskeri og sjømatforedling – og alle ledd i disse næringene, overfor ungdom. Ulike rekrutterings- og kompetansetiltak gjennomføres i henhold til årlige føringer fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).
  • Det er to ansatte i Sett Sjøbein, og prosjektet administreres av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF).

Arhaug påpeker de har også et stort ansvar i å drifte www.settsjobein.no, som er sjømatnæringens og utdanningsinstitusjonenes felles nettportal for å synliggjøre bredden av jobb- og utdanningsmuligheter i sjømatnæringen.

- Samtidig som vi er på sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Med Myrhols kommunikasjonskompetanse og nettverk innenfor utdanningsinstitusjonene er målet at effekten av våre tiltak skal forsterkes ytterligere, legger hun til.