Bulgarske Atanas Andreev og Nikolay Todorov er Frøys kompetente dykkere som nå tar oppdrag over og under vann i området vårt. De har også lært seg å snakke Norsk. Her med dykkeleder og skipper Helge Dammerud. Foto: Frøy Vest

Ny servicebase i Ålesund

Service-selskapet Frøy Vest vokser, og etablerer derfor egen servicebase i Ålesund. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi utfører arbeid både over og under vann, og i samarbeid med andre entreprenørselskaper løser vi de fleste oppgaver, forteller daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

- Fra før har vi base blant annet i Måløy, men vi ser at etterspørselen etter våre tjenester er stor også i Ålesundsregionen, forteller han. 

De mest spennende oppdragene

Frøys nye base er i Weiberg Gulliksens gamle lokaler på Sørneset i Ålesund. Her vil Dykker og ROV fartøyet Brutalix, med skipper Helge Dammerud og to anleggsdykkere ha base. Her vil de også ha kaianlegg for større servicefartøy.

Virkeområdet vil være fra Stad til Hustadvika. Frøy har lang erfaring med å utføre inspeksjoner og andre oppdrag ved oppdrettsanlegg. Ellers er reparasjoner av kaier og havner jobber de tar på seg. Med utstyret og kompetansen de har, kan de også utføre inspeksjoner av skip og dokk. Hva er de mest spennende oppdragene?

- Hver dag er like spennende, sier skipper Helge Dammerud.

- Jeg har et fantastisk mannskap, og oppgavene er varierte og utfordrende hver eneste dag. Vi trives godt med arbeidet og det å yte god service til kundene, forteller han.

Legger vekt på trivsel og faglige utfordringer

Gode kundeopplevelser avhenger av rett bemanning, rett fartøy, rett utstyr og godt planlagte arbeidsoppgaver. Frøy investerer derfor mye i det de kaller sin aller viktigste ressurs: de ansatte.

- Ja, vi legger stor vekt på å ha kompetente og motiverte medarbeidere, riktig verktøy og utstyr, og ikke minst moderne og kraftige fartøy, forklarer Gjerde. - Vår nye base og besetning i Ålesund vil bidra til videre vekst av selskapet.

- Vår nye base og besetning i Ålesund vil bidra til videre vekst av selskapet. Og Brutalix-besetningen gleder seg til å operere mer i området. Vannforholdene er stort sett veldig fine her, og landskapet er jo, som alle vet, vakkert, smiler skipperen.