– For meg så er lakselusproblematikken en fartsdump på veien

- For meg så er lakselusproblematikken en fartsdump på veien, men det vi må passe på er at den fartsdumpen ikke blir gjort om til en dyregrav, slik at vi går på hodet ned i den, og ikke kommer oss opp igjen, sa Stig Nilsen, konsernsjef Havbruk i Lerøy Seafood Group.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Oppdrettsnæringa har seg selv å takke for motstanden i folket. Vi har vært for dårlige til å informere, sa Stig Nilsen, da han gjestet Frøya kultur og kompetansesenter på fredag.

Det melder nettavisen Frøya.no.

- Det er trist å se «Nytt på Nytt» på fredagskvelden, og høre folk tro at oppdretterne pøser på med antibiotika. Det er jo helt feil. Vi må bli flinkere til å få fram sannheten om oppdrett, sa Nilsen under sitt innlegg.

Havbruksdirektøren var en av flere foredragsholdere under konferansen «Fiskeri og havbruk mot 2020», arrangert av Frøya Frp og Hitra Frp på fredag.

Han mener det er tragisk at noen tror at det er sånn, men hevder det er næringens egen skyld.

- Det er vårt ansvar å få riktig kunnskap frem og ut til folket. Der har vi ikke vært gode nok. Det må vi få til for at vi skal få til den veksten som trengs i fremtiden, melder Frøya.

Nilsen sa til Per Sandberg at han nå har sjansen til å bli husket som ministeren som sikret oppdrettsnæringen en forutsigbarhet og mulighet for fremtidig vekst.

- For meg så er lakselusproblematikken en fartsdump på veien, men det vi må passe på er at den fartsdumpen ikke blir gjort om til en dyregrav, slik at vi går på hodet ned i den, og ikke kommer oss opp igjen, sa Nilsen.

Han mener lakselus er en veldig snever sak når vi skal snakke om fremtidens vekst i havbruksnæringa.

- Den kommer vi til å løse fort, sa konsernsjefen i sitt innlegg.