Salgs- og Markedsdirektør Ove Gjelstenli og laboratoriedirektør Birgit Myklebusti PatoGen forteller at de har inngått samarbeid med Fürst om histologi. Bildet som de holder er tatt av Mona Gjessing (Veterinærinstituttet), og ble gitt som gave til Pathogens tiårsjubileum. Foto: Patogen

PatoGen og Fürst samarbeider om histologi

Patogen skal fra høsten av samarbeide med Fürst om histologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I august innfører PatoGen histologi tjenester til sine kunder.

- Vi har over en lengre periode hatt forespørsel om hvorfor ikke PatoGen også kan innføre histologi slik at denne tjenesten kan sees i sammenheng med PCR og sekvensering som selskapet allerede tilbyr, sier Salgs- og Markedsdirektør i PatoGen Ove Gjelstenli.

Hun forteller videre at tjenesten vil forenkle hverdagen til selskapets kunder gjennom felles innsending og rapportering uten unødig opphold. Gjelstenli legger til at de kommer til å legge listen like høyt for histologi som de andre tjenestene som selskapet leverer.

Samarbeider med Fürst

Laboratoriedirektør Birgit Myklebust forklarer at selskapet har gjennom det siste året gjort omfattende vurderinger på hva som er den beste løsningen.

- Etter nærmere dialog med Fürst Medisinske Laboratorium på Furuset i Oslo ble det tydelig for oss at den beste løsningen er et samarbeid med en aktør som har god kompetanse på fagområdet, forteller Myklebust.

Har ansatt histopatolog

Kundene kan ifølge laboratoriedirektøren sende PCR- og histologiprøver samlet til Ålesund eller Bodø. Histologiprøvene distribueres deretter videre til Oslo, og behandlingen av prøvene blir påbegynt samme ettermiddag.

- Fürst vil foreta teknisk fremstilling og digitalisering. Deretter overtar PatoGen igjen. Tolkingen av de digitale bildene vil foregå med egne PatoGen ansatte, og vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss Even Thoen som vår første histopatolog fortsetter Myklebust.

Hun legger til at selskapet vil fortsette med å rekruttere flere histopatologer.

Utvider fagområdene i selskapet

Avdelingsleder Einar Svartsund i Fürst forteller at selskapet er et frittstående laboratorium og leverer flere laboratorietjenester til Norske Helseforetak, spesialister og legekontorer. Selskapet har ifølge avdelingslederen en omfattende avdeling for human histologi og har tilgang til utstyr og kapasitet i verdensklasse

- Det er at det er spennende å kunne bruke kompetansen og laboratoriefasilitetene innenfor nye fagområder. «Dette er et spennende prosjekt hvor vi ser frem til å komme i gang med kommersiell drift, avslutter Svartsund.