Gadus Group har fått de nødvendige godkjenningene for å starte bygging av et nytt havbruksanlegg.

Gadus fikk ja til ny torskelokalitet

Gadus Group fikk i januar de nødvendige godkjenningene for å starte bygging av et nytt havbruksanlegg i Aure kommune. Prosessen med å rekruttere nye medarbeidere til lokasjon Aukan og gjøre nødvendige investeringer er allerede godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ser frem til å produsere flott torsk også i Aure. Som en av landets viktigste regioner innen akvakultur og matproduksjon har Nordmøre et dynamisk og sterkt næringsliv som vi gleder oss til å bli en del av. Nå har vi også meldt oss inn i Kristiansund og Nordmøre næringsforum og ser frem til å bli bedre kjent med andre aktører i næringslivet på Nordmøre, sier Samfunns- og myndighetskontakt Falk Øveraas i en melding til Kyst.no.

Øveraas påpeker videre at de allerede har fått inn mange søkere som ønsker å jobbe på lokaliteten.

- Oppdrett av torsk vil fremover bli svært viktig for sysselsetting, aktivitet og bosetning langs kysten av Norge samtidig som det bidrar til å løse utfordringene knyttet til å produsere mer mat med mindre fotavtrykk, sier konsernsjef og gründer Ola Kvalheim.

Fire lokaliteter

Lokaliteten Aukan ligger i Korsnesfjorden og og er et ledd i Gadus Group sin satsing på Nordmøre. Selskapet har allerede settefiskproduksjon i Aure kommune og derfor er området et viktig ledd i den videre utviklingen av selskapets integrerte verdikjede.

På dette anlegget alene vil Gadus Group produsere mer enn 15 millioner torskemåltider hvert år.

Øveraas forteller til Kyst.no at dette er Gadus Group sin fjerde lokalitet.

- I tillegg har vi Svartekari på Bremanger, Alida i Volda og Vorpeneset på Vestnes, avslutter han.

Konsernsjef og gründer i Gadus Group Ola Kvalheim tror oppdrett av torsk vil bli svært viktig fremover.
Samfunns- og myndighetskontakt Falk Øveraas sier de har fått mange søkere som ønsker å arbeide på den nye lokaliteten.