Samfunns- og myndighetskontakt i Gadus Group, Falk Øveraas har stor tro på fremtiden for torskeoppdrett. Her under Youngfish-konferansen i Bergen.
Foto: Magnus Johan Marøy
Legger grunnlaget for at torskeoppdrett skal lykkes
Med faste leveranser gjennom året håper Gadus Group å kunne få en fot inn i sushimarkedet og dra nytte av "taco-effekten".
På YoungFish-konferansen onsdag holdt samfunns- og myndighetskontakt i Gadus Group, Falk Øveraas et innlegg om Gadus Group og deres oppdrettstorsk.
I innlegget påpeker Øveraas at det i de siste årene har skjedd mye både med tanke på biologi, kunnskapsutvikling, drift og marked, noe som nå gir forutsetningene for å lykkes med arten.
- Jeg tror hovedgrunnen er det som går på biologi, at man nå har avlet frem en torsk som har de ønskede egenskapene som man ønsker å ha på et husdyr. Det er på en måte gjort det samme som man har gjort med laksen i lang tid, med at man har avlet frem vekst, lav dødelighet og en fisk som faktisk fungerer i et oppdrettsanlegg, forteller Øveraas til Kyst.no.
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP