Ola Kvalheim og Jan Erik Våge Klepp.

Gadus Group satser på solenergi

Torskeoppdrettselskapet Gadus Group signerte 18. august avtale om første kommersielle leveranse av Inseanergys flytende solkraftverk til sitt oppdrettsanlegg i Volda kommune.

Publisert Sist oppdatert

Ola Kvalheim, konserndirektør i Gadus Group sier at etter å tidligere i år ha tegnet en intensjonsavtale om å utvikle «grønne» kraftverk til bruk i torskeoppdrett ser de nå at tiden er klar for å ta dette videre.

Kvalheim er klar på at dette er en del av fremtidens havbruk.

- Jeg håper og tror at torskeoppdrettsnæringen skal være en spydspiss når det gjelder å ta i bruk nye løsninger i en mer bærekraftig retning, sier Kvalheim.

Gi nytt liv til merdringer

Produktet selskapet har anskaffet på sitt oppdrettsanlegg er et system for flytende solenergiproduksjon som selskapet sier genererer 100 % utslippsfri grønn energi for drift av oppdrettsanlegg og dermed minimerer bruk av dieselgenerator.

- Prinsippet er at en tar i bruk merdringer/flytekrager som ikke brukes til produksjon lenger og gir de nytt liv ved å utruste de som flytende solcellekraftverk, sier Jan Erik Våge Klepp, CEO i Inseanergy.

Han forteller videre at de er stolte av samarbeidet, takker for tilliten og gleder seg til fortsettelsen.

- Gadus Group ønsker å være et foregangsselskap når det gjelder å ta i bruk ny teknologi som kan løfte næringen og redusere utslipp. Vi ser på Inseanergy sine planer som ambisiøse, spennende og ikke minst aktuelle for oss som et relativt nytt selskap i havbruksnæringen. Vi gleder oss nå til å få bruke sola her på Sunnmøre til å produsere ren og grønn elektrisitet, sier Kvalheim.

- Heldigvis har solcellepanelene god effekt når det er overskyet også, legger Våge Klepp til med et smil.