Ola Kvalheim og Jan Erik Våge Klepp.
Ola Kvalheim og Jan Erik Våge Klepp.

Gadus Group satser på solenergi

Torskeoppdrettselskapet Gadus Group signerte 18. august avtale om første kommersielle leveranse av Inseanergys flytende solkraftverk til sitt oppdrettsanlegg i Volda kommune.

Publisert Sist oppdatert

Ola Kvalheim, konserndirektør i Gadus Group sier at etter å tidligere i år ha tegnet en intensjonsavtale om å utvikle «grønne» kraftverk til bruk i torskeoppdrett ser de nå at tiden er klar for å ta dette videre.

Kvalheim er klar på at dette er en del av fremtidens havbruk.

- Jeg håper og tror at torskeoppdrettsnæringen skal være en spydspiss når det gjelder å ta i bruk nye løsninger i en mer bærekraftig retning, sier Kvalheim.

Gi nytt liv til merdringer

Produktet selskapet har anskaffet på sitt oppdrettsanlegg er et system for flytende solenergiproduksjon som selskapet sier genererer 100 % utslippsfri grønn energi for drift av oppdrettsanlegg og dermed minimerer bruk av dieselgenerator.

- Prinsippet er at en tar i bruk merdringer/flytekrager som ikke brukes til produksjon lenger og gir de nytt liv ved å utruste de som flytende solcellekraftverk, sier Jan Erik Våge Klepp, CEO i Inseanergy.

Han forteller videre at de er stolte av samarbeidet, takker for tilliten og gleder seg til fortsettelsen.

- Gadus Group ønsker å være et foregangsselskap når det gjelder å ta i bruk ny teknologi som kan løfte næringen og redusere utslipp. Vi ser på Inseanergy sine planer som ambisiøse, spennende og ikke minst aktuelle for oss som et relativt nytt selskap i havbruksnæringen. Vi gleder oss nå til å få bruke sola her på Sunnmøre til å produsere ren og grønn elektrisitet, sier Kvalheim.

- Heldigvis har solcellepanelene god effekt når det er overskyet også, legger Våge Klepp til med et smil.