Alan Sutherland var tidligere administrerende direktør Mowi i Skottland. Nå skal han lede Garwares aktivitet i landet. Foto: Garware og Mowi.

Tidligere Mowi-topp til Garware

Alan Sutherland  tar med seg 40 års erfaring fra oppdrett når han nå begynner hos den indiske not-produsenten Garware Technical Fibres med ansvar for Skottland. 

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere administrerende direktør Mowi i Skottland har Alan inngående kjennskap til det skotske markedet. Han startet med oppdrett av ørret allerede i 1982 og gikk over til laks i 1997. Han har siden hatt en rekke ledende stillinger i Skottland, Canada og USA. Alan har også flere styreverv og vært involvert i prosjekter med tilapia i Afrika og Barramundi i Iowa.

- Garwares sterke fokus på å utvikle nye produkter for næringen passer godt med min egen interesse for innovasjon. Dermed er dette en gyllen mulighet for meg til å fortsette mitt engasjement i og for den skotske oppdrettsnæringen, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Indiske Garware er stor produsent av nøter, luseskjørt og tau til oppdrettsnæringen. I tillegg produserer selskapet tau, garn, trål, ringnøter for fiskerinæringen, samt en rekke andre produkter.

- I disse fotball EM-tider kan det nevnes at Garware også er en av verdens største produsent av sportsnett til for eksempel fotballmål. Selskapets produkter levere i dag til 76 ulike land og har en omsetning på cirka 1,2 milliarder norske kroner, forteller de i pressemeldingen.

- Sammen med vår skotske partner W&J Knox Ltd. vil Alan bidra til å bringe nye, innovative løsninger til det skotske oppdrettsmarkedet. Alans lange erfaring kombinert med vår kapasitet for utvikling og produksjon vil styrke vår posisjon her ytterligere, sier Kanwal Malik som er Europa-ansvarlig for Garware.